Zangvereniging Unanime.
Zangvereniging Unanime. FOTO ED DE ROOY

30 jaar Unanime 1991-2021 een paarlen jubileum

ZUNDERT - Unanime heeft in de 30 jaar van haar bestaan wel bewezen een echt pareltje te zijn in het Zundertse verenigingsleven.


30 Jaar met veel kleine en grote optredens, vaak begeleid door een geweldig combo, samenwerking o.a. met de Zundertse komedie, Nut en Vermaak, Con Amore en veel lokale artiesten.

Er waren verscheidene uitwisselingen met andere koren in en buiten de regio. Hoogtepunten vormen zeker ook de concerten in Auvers sur Oise, Paradiso, het VolKoren festival in Middelburg en natuurlijk de optredens voor Onze Vrienden van Unanime.

Dit alles kon natuurlijk niet zonder onze pianist Vincent Vergouwen en onze dirigent van het eerste uur, Maartje Knoop. Zulke mooie herinneringen.


Nog geen sprake van concert

Het 20- en 25- jarig jubileum zijn gevierd met spetterende concerten, maar helaas kan er dit jaar door Corona vooralsnog geen sprake zijn van een concert in welke vorm dan ook.


Wel repetities

Er wordt wel gerepeteerd via Zoom en Jamulus, maar de leden missen het fysiek bij elkaar zijn in ‘t Wapen van Zundert enorm.

Toch zijn er via de digitale repetities nieuwe nummers ingestudeerd en Unanime hoopt die ergens dit jaar voor een groot publiek te mogen zingen.


Unanime gaat gewoon door

Dus ook al worden dit jaar de trouwe fans gemist en is er geen grote taart, Unanime gaat gewoon nog even door met de online repetities en hoopt snel weer voluit voor iedereen te mogen zingen.

Tot ziens, muzikale groeten van Unanime.[n]