Mooie overwinningen Adrie Verhaard en Piet Vermonden

ZUNDERT - Met een dag uitstel vanwege de slechte vliegomstandigheden kwamen zondag de duiven pas naar huis. Het werd een pittige dag voor de duiven met een matige noordwestenwind op kop.

Er waren vluchten vanuit Pont Maxence en Argenton.

De duiven werden rond 7 uur gelukkig al gelost.

Door de zwaarte werden het vluchten met lage snelheden.


Argenton

De 204 van Adrie Verhaard (zijn 2e getekende) won deze 2e dagfondvlucht na vorig jaar ook al de hoofdprijs gewonnen te hebben op Isodun.

De duif is gekweekt uit een zoon van de bekende Contador van Adrie gekoppeld aan een duivin van Gerard van Hassel, gekregen van Jack Bastiaansen.

De winnende duif kwam tot een snelheid van 1177,7 meter per minuut over 587,3 km en hing daarvoor 8 uur en 27 minuten in de lucht.

Door de regioliefhebbers waren 359 duiven aan de start gebracht. Dré Gommers werd 2e en Cees van Aert 3e.


Pont Maxence

637 regioduiven verschenen er aan de start van de vlucht vanuit dit Franse stadje. De snelste daarvan was de 1e getekende van Piet Vermonden.

De 290 km werd afgelegd met een snelheid van 1326,4 meter per minuut. Piet is iemand die via de computer en via de telefoon bijhoudt hoe de vluchten in andere spelverbanden en in de voorvlucht verlopen en dan berekend hoe laat de duiven thuis kunnen zijn.

Zo ook afgelopen zondag.

Hij verwachtte zijn eerste duif rond 11.34, één minuut eerder viel tot zijn verbazing vanuit de goede richting zijn 1e getekende direct op de klep.

Deze weduwduivin behaalde dit weekend haar 20ste prijs een op honderd en voor de derde keer 1 op duizend.

Begin van het jaar, met al die koude, waren haar prestaties wat minder maar nu het weer warmer wordt behaalde ze haar tweede kopprijs op rij.

2e werd Jack van Sprundel, Mark Oostvogels pakte de 3e en 4e prijs (16 van de 28 op de uitslag).

Na een afwezigheid van enkele weken verschenen de duiven van Cor van den Broek ook weer aan de start en binnen de top 10 had hij er 3 en van de 24 gezette duiven had hij er 15 op de uitslag.


Kampioenen

Vanuit Pont Maxence vlogen de vitesse duiven hun laatste vlucht voor het kampioenschap in de Regio Zundert. Hokkampioen werd Piet Vermonden voor Fer Dictus en André Smits.

Een superduif van André en Marian Smits won het duifkampioenschap (ook in het spelverband W&O) voor Cor van den Broek en Piet Vermonden.



'Pittige dag voor de duiven met een matige

noordwestenwind op kop'


Zesdaagse

Met de 1e getekende van de lijst waren over de eerste 6 vluchten punten te verdienen.

Na loting werden combinaties gevormd en de winnaars van deze aparte competitie werden Jack van Hooijdonk en Leon Kools, 2e werden Cor van den Broek en Anton Marijnissen en 3e Adrie Verhaard en Jan van Steenoven.[n]