Jaarlijks worden duizenden inheemse vogels en zoogdieren opgevangen.
Jaarlijks worden duizenden inheemse vogels en zoogdieren opgevangen. FOTO VRC ZUNDERT

VRC Zundert opent weer haar deuren voor bezoek

ZUNDERT - Na een aantal maanden gesloten te zijn geweest zet Vogelrevalidatiecentrum Zundert opnieuw haar deuren wijd open voor bezoekers.


Tijdens een bezoek aan het opvangcentrum voor inheemse vogels en zoogdieren kunt u zien wat er allemaal ondernomen wordt door de ruim 120 vrijwilligers van het centrum op het gebied van dierenopvang en natuureducatie.


Opvang en revalidatie

Het hele jaar door werken de medewerkers en vrijwilligers van het opvangcentrum samen aan de opvang en de revalidatie van duizenden gewonde en hulpbehoevende inheemse vogels en zoogdieren. Een aangereden buizerd, een kerkuil die in prikkeldraad terechtkwam, een merel die door de kat gepakt is of een uit de boom gesnoeide nestje met eekhoorns, al deze dieren krijgen in ons centrum in Zundert een tweede kans.

Ook op natuureducatiegebied spant VRC Zundert zich jaarrond in om het publiek meer kennis van en begrip voor natuur en dieren bij te brengen. Tijdens een bezoek loopt u langs de buitenverblijven en door de educatieve tuin met allerlei leuke bezienswaardigheden. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich actief bezighouden met het '40-dingen kinder-doeboek' wat te koop is in ons centrum. Het boekje staat vol met kleine doe-opdrachtjes voor in het centrum en thuis.


Informatie

Het centrum is gratis te bezoeken op woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur en zaterdag en zondag tussen 10.00-16.00 uur.

In de maanden juli en augustus is het centrum daarnaast ook geopend op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur.[n]