Jef met zijn vrouw na zijn laatste rit met de buurtbus.
Jef met zijn vrouw na zijn laatste rit met de buurtbus. FOTO A.J.M. KONINGS

Afscheid buurtbuschauffeur Jef van Merriënboer

SCHIJF - Op 26 juni 2021 heeft de buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf, in het bijzijn van zijn familie, afscheid genomen van Jef van Merriënboer uit Schijf.


Jef is na zijn pensionering als vrijwilliger buurtbus gaan rijden vanaf de oprichting van de buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf.
Op hem werd ook bij de oprichting een beroep gedaan om secretaris van de vereniging te worden. Hij heeft dat bijna 20 jaar gedaan. Hij heeft nu de leeftijd van 80 jaar bereikt, maar vanwege de corona kon van hem niet eerder afscheid worden genomen, namelijk bij zijn 79e verjaardag. Hem werd daarom op 26 juni j.l. nadat hij zijn “laatste” rit als buurtbuschauffeur had gereden, een afscheidsreceptie aangeboden bij Kir Royal te Schijf.


Dankwoord
De voorzitter A. van der Kloot sprak namens het bestuur een dankwoord voor Jef van en bood hem een presentje aan en zijn vrouw bloemen. Zijn vrouw heeft dat ook mogelijk gemaakt als “goed thuisfront” dat Jef zoveel jaren actief heeft kunnen zijn. Hij heeft zich gedurende bijna 20 jaar als vrijwilliger/ buurtbuschauffeur en als secretaris ingezet voor de vereniging. Jef was ook degene die elke maand een dienstrooster opmaakte voor de dienstregeling van de chauffeurs.

Voor zijn verdiensten voor de buurtbus werd Jef van Merriënboer ook benoemd tot erelid van onze vereniging.

Buurtbuschauffeurs gaan met hun 79e jaar met ”de vut” zoals de voorzitter dat zei. De voorzitter gaf nogmaals aan dat het zeer belangrijk is dat vrijwilligers zich belangeloos inzetten voor het in stand houden van een buurtbusproject zoals Achtmaal-Schijf.
Het is dankbaar werk om het openbaar vervoer op het platteland mogelijk te maken. Dat dit werk in een grote behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat deze vereniging inmiddels sinds de oprichting ruim 600.000 passagiers heeft vervoerd. Aan het slot sprak Jef zijn dank uit voor de prettige samenwerking met het bestuur en met alle chauffeurs, vooral omdat de chauffeurs steeds bereid waren om de vakanties en ziektes van collega-chauffeurs in te vullen in de maandelijkse dienstroosters. Hij wenste de vereniging nog vele goede jaren toe. Het is dankbaar werk geweest.

Na een gezellig samenzijn namen de vele chauffeurs die aanwezig waren daarna persoonlijk afscheid van Jef en zijn familie.[n]