Fietstocht door de zusjes Mieke en Els voor Malawi

ZUNDERT - Ons eigen Friesland en Malawi liggen heel ver uit elkaar. En toch komen ze op 13 juli ook weer dicht bij elkaar. Want dan wordt de Elfstedentoertocht voor de fiets georganiseerd.


Bij deze Elfstedentocht voert het traject langs dezelfde Friese steden die de schaatsers in de wintereditie volgen. Al zijn de omstandigheden natuurlijk weer helemaal anders en is de start dit keer in Bolsward. Hopelijk werkt het weer mee zodat opnieuw veel deelnemers hun tocht volledig kunnen uitrijden. Want 235 kilometer fietsen blijft onder alle omstandigheden een serieuze sportieve uitdaging. Zelfs als je onderweg kunt genieten van het prachtige Friese landschap. Voor alle deelnemers die de tocht hebben uitgereden ligt aan de aankomst ook het zeer gewilde Elfstedentochtkruisje te wachten. Zij moeten daarvoor natuurlijk langs alle digitale stempelposten. Want mis je een stempel, dan krijg je geen kruisje.


Zusjes Mieke en Els
De zusjes Mieke Bastiaansen uit Galder en Els Haast uit Rijsbergen hebben ondertussen al enkele jaren aan deze speciale tocht deelgenomen. Maar je moet, zoals ook bij de wintereditie, beschikken over een startbewijs. Dat is ook nu weer gelukt. De zusjes hebben hun deelname aan de fietstocht steeds gekoppeld aan een goed doel. Om op die manier hun sportieve prestatie te laten belonen met een donatie. Eigenlijk een win-win-win situatie dus. Op de eerste plaats genieten onze dames ten volle van hun sportieve uitdaging, hebben de sponsoren de overtuiging een mooie bijdrage te leveren aan een belangrijk doel en is de organisatie die de gelden in ontvangst mag nemen opnieuw geholpen met die extra steun.

Mieke en Els hebben besloten dit jaar het werk van de 34-jarige Zundertse Nicole van Elteren te ondersteunen. Zij vangt al 10 jaar lang elke dag peuters en kinderen op in haar kinderhuis in Malawi. De kinderen krijgen er voeding, medische zorg, onderdak en onderwijs. Maar ook in de omliggende dorpen geeft zij de kinderen voedselhulp om kindersterfte tegen te gaan. Daar is veel geld voor nodig, want in een arm land als Malawi hebben de mensen helemaal niets en moet alles worden geïmporteerd. Meer info hierover: afrianafoundation.org.


Sponseren
Wil je deze powergirls sponsoren? Klik dan op https://afrianafoundation.org/doneren/ en je maakt er Mieke, Els en heel veel kinderen in Malawi erg blij mee.[n]