Zondag koers grote prijs Keesje Haast in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Nu de maatregelen verder versoepeld zijn vinden de wielerwedstrijden van de BWF weer doorgang.  De eerste wedstrijd op het programma is op 11 juli de BWF wielerronde van Rijsbergen/Pannenhoef waar gestreden wordt om de grote prijs Keesje Haast.


Start en finish zijn gelegen aan het adres Hoefstraat 1 te Rijsbergen vlakbij de ouderlijke woning van oud tour de france renner Keesje Haast.  Nieuw voor het deelnemen aan BWF wedstrijden is dat er vooraf digitaal ingeschreven moet worden, via de www.brabantsewielerfederatie.nl. Er zijn reeds een aantal inschrijvingen binnen maar er kunnen nog meer renners bij. Er is door de organisatie een verhoogd prijzenschema beschikbaar gesteld, daarbij dankt de organisatie de vele sponsors die hieraan bijgedragen hebben. Er wordt gestreden in 4 categorieën nl. cat. 50+, cat. dames, cat. 50-   en amateurs.  De eerste wedstrijd begint om 10.30 uur  en de laatste om 13.30 uur. Het parcours is 5200 mtr. lang en bestaat enkel uit asfaltwegen en gaat over de volgende wegen : Hoefstraat, Pannenhoefsebaan, Ettensebaan en Tiggeltsebergstraat. Deze wegen zijn dan ook ivm dit evenement afgesloten voor alle verkeer van 10.00 uur tot 15.00 uur. Op cruciale punten staan verkeersregelaars om alles in goede banen te lijden. 

Verder verzoeken wij de renners en supporters om zich te houden aan de nog steeds geldende corona maatregelen. Ook de organisatie treft extra maatregelen om iedere mogelijkheid tot besmetting te voorkomen en als we hieraan allemaal meewerken dan kunnen we het hele seizoen nog koersen. Laten we er met z'n allen een mooie en leuke sportdag van maken. Dus renners, schrijf je vooraf in en we zien je zondag aan de start in de Hoefstraat in Rijsbergen.[n]