Spelmoment uit het oefenduel tussen de Zundertse Selectie en NAC.
Spelmoment uit het oefenduel tussen de Zundertse Selectie en NAC. FOTO PETER VISSER

Zundertse Selectie met 0-8 onderuit tegen NAC

ZUNDERT - Wie had gehoopt op een stunt(je) van de Zundertse Selectie, kwam afgelopen zaterdag bedrogen uit. Op sportpark De Wildert gingen de lokale helden in de traditionele oefenwedstrijd tegen NAC met 0-8 onderuit.

DOOR ADDO SPRANGERS

Het was goed nieuws voor de voetballiefhebbers toen zij eind juni hoorden dat zij de oefenwedstrijd tussen de Zundertse Selectie en de profs van NAC ‘gewoon’ bij konden wonen. Daarom liep zaterdag aan het eindde van de middag sportpark De Wildert vol met fanatieke supporters die hoopten te kunnen genieten van een mooi voetbalduel. Wat doelpunten betreft werden zij op hun wenken bediend.

Ralf Seuntjens

Wat nieuwe aankopen van NAC betreft was het behelpen. Slechts de van De Graafschap overgekomen Ralf Seuntjens kon als nieuwe ‘naam’ worden gepresenteerd. NAC, dat onder meer Sydney van Hooijdonk (naar Bologna), Mounir El Allouchi (transfervrij) en Lewis Fiorini (vorig jaar gehuurd van Manchester City, inmiddels ondergebracht bij Lincoln City) zag vertrekken, bracht wel een hoop jonge spelers mee die tijdens de wedstrijd de kans kregen om zich te bewijzen in de hoofdmacht.

NAC bleek al snel een maatje te groot voor de Zundertse Selectie. Robin Schouten wist als eerste een doelpunt te maken na een mooie combinatie met Ralf Seuntjes. Slechts enkele minuten later kon Bilate deze voorsprong al verdubbelen. Na een half uur spelen kon Seuntjes op voorgeven van Bilate voor 0-3 tekenen. Direct daarna deed Bilate het zelf en zorgde hij voor 0-4. Na 35 minuten spelen maakte Pjotr Kestens de vijfde treffer. Met 0-5 ging de wedstrijd de rust in. In de tweede helft stonden er namens NAC elf volledig andere namen op het veld, waaronder veel debutanten. In de vijftigste minuut profiteerde Vieri Kotzebue van een fout in de Zundertse verdediging en bracht hiermee de zesde Bredase treffer op het scorebord. Tien minuten later maakte Ayouba Kosiah de 0-7, waarna hij even later ook de 0-8 voor zijn rekening nam. [n]