Hoogtemeters maken blijft lastig.
Hoogtemeters maken blijft lastig. FOTO NICOLE VAN HASSELT

Trappistentrappers maken vele mooie kilometers

WERNHOUT - Zolang we ons de luxe nog kunnen permitteren wordt er door vele Trappistentrappers deelgenomen aan mooie, leuke maar soms ook zware fietsuitdagingen.


Wat te denken van de Boretti Classic of in 6 dagen ons mooie land doorkruisen met Ride Along Nederland en dan hebben we het nog niet gehad over de loodzware Tour de Pyrénées, zeven Pyreneeën ritten van samen 910 km met ruim 22000 hoogtemeters. Dichter bij huis en met minder hoogtemeters hadden we natuurlijk ook nog onze eigen zondagochtend ritten waarbij alle vijf de groepen weer van start gingen. Hierover is geen info ontvangen en dat komt mooi uit want dan kunnen we moeiteloos voldoen aan het verzoek van de redactie om onze wekelijkse bijdrage wat in te korten in verband met de ruimte.


Programma
Zondag 18 juli gaan de groepen A tot en met D de befaamde Kaplaarzenrit rijden. Vertrektijd is nog onduidelijk, misschien half acht. Ook de afstand die de groepen rijden blijft een vraagteken, 170 of 180 km zoals in de ‘Nieuwsflits' vermeld of toch 140? Zondagochtend krijgen we enige duidelijkheid hierover.