Eindstand bekend van het Tourspel Komst des Vredes

ZUNDERT - De Tour de France zit erop. Vooraleer kruisboogvereniging Komst des Vredes omtrent hun tourspel de boeken sluit, wilt deze vereniging toch nog diverse winnaars bekendmaken. 


In de rit na de 2e rustdag nam CJM Vissenberg voor de 2e keer de dagprijs mee naar huis. Een sterk optreden van Vissenberg, daar hij daags erna wederom dat voor de 3e keer deed, nu tezamen met Corné Oostvogels. In de 18e rit stak Fay van Hasselt daar een stokje voor en eiste toen de dagprijs voor zich op. In de 19e etappe kwam er een ‘oud’ wielrenner als dagprijswinnaar naar voren, namelijk Kees Koeken. Zijn tourkennis is dus nog steeds niet vervaagd. De voorlaatste etappe (tijdrit) was een peulenschil voor Amelie d’Haenens uit Wuustwezel, waardoor zij voor de 2e keer de dagprijs won. De allerlaatste rit in Parijs kende vier winnaars, namelijk Adrie van Beek, Bram de Meijer, Frans Raats en Tini Jaspers. Frans Raats uit Achtmaal werd de uiteindelijk groot verdiener van het dagklassement. Hij veroverde maar liefst 4 keer de titel van dagwinnaar. 


Algemeen klassement

De uitslag van het algemeen klassement ging naar Corné Oostvogels uit Wernhout als winnaar met 541 punten. Dat kan bijna niet anders, want hij fietst zelf ook. Op de 2e plek is kenner CJM Vissenberg uit Zundert geëindigd met 517 punten. Het podium werd volgemaakt door Jacqueline van Hasselt uit Zundert met 514 punten. Slechts één deelnemer wist de nulprijs vast te houden en geen enkel punt te scoren, dat was Bom uit Oud Gastel. Alle winnaars van harte gefeliciteerd. Tevens wilt de organisatie iedereen die aan dit tourspel heeft meegedaan, bedanken voor hun deelname en hopelijk tot volgend jaar.[n]