De nieuwe Koning van KBV de Eendracht.
De nieuwe Koning van KBV de Eendracht. FOTO JEROEN VAN HASSEL

Koning 2021 bekend bij KBV De Eendracht

ZUNDERT - Afgelopen zaterdag was het weer zover. Onze jaarlijkse verschieting voor het koningschap van KBV De Eendracht. Met een opkomst van 90% van de vereniging werd er gestart met 7 schutters. Onder leiding van de nieuwe wedstrijdleider werd er om strikt 13.30u de eerste ronde gestart volgens de corona regels.


5 Proef en 10 geldige schoten werden verschoten met een verrassende uitkomst. Een van de grote kanshebbers bleek als snel te kampen met materiaal pech. 

Edith troefde in de 1e ronde alle mannelijke collega schutters af met een score van 98 punten. Op de hiel gevolgd door de rest van de familie De Bakker. Frans en Marcel 97. 


Tweede ronde

De tweede ronde werd gestart met 6 schutters, omdat bij Jeroen zijn materiaal pech niet op tijd verholpen kon worden.

Jammer, na zoveel trainingsarbeid de afgelopen maanden. Dus één van de kanshebbers moet weer een jaar wachten.

Dat de tweede ronde weer een verandering in de stand zou geven is wel vaker bij de Eendracht, het zijn allemaal kanshebbers maar ze zijn niet altijd direct bij de les. 

Neem nu Adrie de schutter met de olympische gedachte, de eerste ronde 88 en de tweede 97. Of Arjan die met 89 begint en na een Leffe de tweede ronde 94 schiet. 

Dan hebben we onze Frank (onze miljoenen aankoop uit de kring de Baronie), die goed start in de eerste ronde met 94 punten en de tweede ronde wat punten mist en eindigt met 90 punten. 

Dan komen we uit bij familie de Bakker. Edith schiet 91 punten en weet dan dat haar ventje en schoonbroer met 94 punten en 97 punten haar weer hebben ingehaald. Marcel zit in zijn flo en gaat daarom ook naar de finale met een voorsprong van 3 punten. 


Finale

Samen met Edith, Frans en Adrie wordt door de strenge maar rechtvaardige wedstrijdleider om strikt 17.00 uur de finale gestart. 

Drie proef en tien geldige schoten moeten de beslissing geven.

Doordat Marcel aan het etentje van die avond zat te denken en Frans met de tip 'de wedstrijd duurt tot het laatste schot' was het uiteindelijk toch de kleinste van de familie de Bakker die zich voor de 7e keer Koning van KBV De Eendracht mag noemen. 

De eindscore in de finale: Adrie knap 94, Edith 95, Marcel 92 en onze Koning 98. De prijsuitreiking werd gevierd op het terras bij onze Jaap. 

Namens het bestuur van de Eendracht, Frans gefeliciteerd en Jaap bedankt voor de goeie zorgen. 


Ook kruisboog schieten

Denkt u nu na het lezen van dit verslag. Zou kruisboog schieten in een gezellige vereniging iets voor mij zijn! 

Neem dan contact op met een van onze leden of kijk op onze facebook pagina.[n]