C & A Bastiaansen en André Smits hadden snelste duiven

ZUNDERT - Het leek wel of de duiven die vlogen van Bergerac licht op hadden, of een ingebouwd GPS systeem, want net na middernacht viel de eerste duif van deze wedstrijd aan de Pannehoefsebaan in Rijsbergen. 


Na een weekend van verplichtte rust mochten de jonge duiven ook weer de mand in om te vliegen vanuit Quiévrain.


Bergerac

Afgelopen vrijdag werden in de Franse stad Bergerac de overnacht fond duiven gelost om 14.00 uur. 

Gezien de krachtige zuidwestenwind werden de duiven zaterdagmorgen heel vroeg verwacht. Gelukkig waren er liefhebbers die niet konden slapen. Een daarvan was Cees Bastiaansen, spelend onder de naam C & A Bastiaansen (Cees en Annie die samen de duivenhobby beoefenen). 

Kort na middernacht, om 00.39.35 uur gaf het computersysteem op het hok een melding. 

Buiten was het pikkedonker en het motregende. Razendsnel was Cees op het hok en daar trof hij een duif vanuit Bergerac aan. In 10.00 uur en 39 minuten en 35 seconden was de afstand van 836 km gevlogen, goed voor de overwinning in eigen vereniging, Regio Zundert (233) én W&O (413 duiven). 

Deze duif werd 2 jaar geleden gekweekt uit duiven die afkomstig zijn van clubgenoot Leon Braspenning die op zijn hokken duiven heeft van Van Dommelen en Janssen uit Bavel. De moeder van de winnende duif heeft zelf op een ZLU vlucht een 6e nationaal gewonnen. De doffer zat op eitjes van 12 dagen.

Arjan Klijs werd 2e en de Gebr. Maas en Zoon werden 3e.


Quiévrain

De jonge duiven vlogen vanuit Quiévrain en door de liefhebbers uit Zundert waren er 807 duiven aan de start gebracht. Onder hen een doffer van André en Marian Smits. De verliefdheid zorgde er voor dat hij zo snel mogelijk naar huis wilde om bij zijn duivin te zijn.

Op de eerste Quiévrain, veertien dagen geleden, was het ook al de eerste duif op dit hok. Toen goed voor de 3e prijs in de regio. 

Nu vloog hij eerst nog 5 ererondes alvorens op de klep te vallen, ondanks dit was het de snelste duif in de Regio Zundert, in het samenspel van W&O (1869 duiven) én in Rayon 2 (3830 duiven).

André en Maria kweekt deze belofte uit hun beste kweekkoppel. 

De af te leggen 134 km werden gevlogen met een snelheid van 1679 meter per minuut. 

Verder op het erepodium Mark Oostvogels (1e getekende) en Adwin Huijbregts. 

In de eerder genoemde spelverbanden werd het erepodium door dezelfde duivenmelkers bezet.


Kampioenschappen

U had nog te goed de kampioenschappen in de Regio Zundert op de mid- en dagfond. 

Hokkampioen op de dagfond werd Adrie Verhaard voor Leon Kools en Kees van Aert. De beste duif zit bij Adrie Verhaard voor Kees van Aert en wederom een van Adrie Verhaard.

Op de middenafstand was het hok van Piet Vermonden het best presterend. Dré Gommers werd 2e en Leon Kools 3e. De beste duif op deze afstand zit bij Leon Kools, de 2e beste bij Jac van Sprundel en bij Piet Vermonden zit de 3e beste.[n]



Ook de jonge duiven mochten na weekend rust weer de mand in