Postzegelvel ‘Innovatief Nederland’
Postzegelvel ‘Innovatief Nederland’ Foto: Uitgave van PostNL

Rijsbergse illustrator Erwin Suvaal ontwerpt postzegels over innovatief vermogen

Door: Advertorial Algemeen

RIJSBERGEN - PostNL heeft een nieuw postzegelvel uitgebracht met aandacht voor het innovatieve vermogen van ons land. Op de postzegels Innovatief Nederland staan 10 illustraties, gemaakt door illustrator Erwin Suvaal uit Rijsbergen, die de werking van 10 baanbrekende innovaties tonen.

Alle innovaties op de postzegels zijn ontwikkeld door wetenschappers van de TU Delft. Het ontwerpen van een postzegel of, zoals in dit geval, een postzegelvel met tien verschillende postzegels wordt in het wereldje van de ontwerpers gezien als een zeer prestigieuze en eervolle opdracht.

Erwin Suvaal maakt al enige jaren illustraties voor de TU Delft om innovaties in beeld te brengen. Gebleken is dat met behulp van tekeningen dit soort complexe onderwerpen de essentie van een innovatie goed inzichtelijk gemaakt kan worden. Met deze postzegels kwam er echter wel een extra ‘probleem’ bij: het formaat. Bij sommige onderwerpen moest er veel informatie op een heel klein oppervlak getoond worden. Tevens was er het streven om iedere innovatie op een luchtige manier in beeld te brengen. En er moest natuurlijk ook typografie op de zegels. Dit laatste is verzorgd door Luci van Engelen, met wie Suvaal een maatschap vormt, CVIII Ontwerpers. De zegels zijn via PostNL of bij het lokale postagentschap te verkrijgen.