De verkenning van het mtb/gravelparcours.
De verkenning van het mtb/gravelparcours. Foto: Ton van Oorschot

Veldrit van wielervereniging Sporting Oekel gaat door

Door: Advertorial Sport

RIJSBERGEN - Het ziet er naar uit dat onder de huidige omstandigheden de gravel/ mountainbiketocht van Wielervereniging Sporting Oekel op zondag 19 september 2021 kan doorgaan. Het is dit jaar de eerste editie van de mtb/ graveltocht in Rijsbergen. 

WV Sporting Oekel heeft er vertrouwen in en ziet uit naar een goede opkomst. Met de mtb/ graveltocht zitten we vroeg in het seizoen voor de veldtoertochten, waarmee de tocht een andere dimensie krijgt. De modder van november wordt ingewisseld voor los zand en stofhappen. In plaats van een regenjack gaan we voor de korte broek.

Coronamaatregelen

Het bestuur heeft inmiddels maatregelen genomen om de veldtoertocht met in achtneming van de coronamaatregelen te kunnen laten doorgaan. 

Het vertrek van de tocht is bij Connies Café aan de Kruispad te Rijsbergen tussen 8.00 uur en 10.30 uur. Inschrijving kan vooraf digitaal via de website van Sporting Oekel, https://www.sportingoekel.nl. De digitale inschrijving is in het leven geroepen om bij de startplaats geen ophoping te veroorzaken en voldoende afstand te bewaken.

Verder is er vanwege de RIVM maatregelen afgezien van een pauzeplaats onderweg en is er dit jaar geen gelegenheid om na afloop de fietsen af te laten spuiten. Hiermee wordt de 1,5 meter maatregel gewaarborgd. 

Nog in afwachting

De vereniging is nog in afwachting van de formele vergunning van de Gemeente Zundert, maar gezien de huidige situatie ziet het er gunstig uit. Bij eventuele aanscherping van de maatregelen krijgen alle voorinschrijvers daarvan bericht en wordt het inschrijfgeld teruggestort.

Tochten

Het grootste gedeelte van de tocht voert door de natuurgebieden van het Brabantse Landschap. Er is een afstand van 35km en een afstand van 45km. De tocht is voor iedereen toegankelijk en heeft een recreatief karakter. Het parcours is voor 80% onverhard en gaat ook over gravelpaden. Het is verrassend om te ontdekken hoe mooi het buitengebied van Rijsbergen is. Laat iedereen zich aangenaam verrassen.