Afbeelding
Foto: Heleen Verburg

Louis is een broer van Jan en ook hij werd geraakt door het Maria-Labyrint. En waar Jan het mocht tekenen, was Louis degene die het labyrint mocht aanleggen.


“Dat was een heel proces in mijn leven. Ik kreeg inzichten hoe ik aan de stenen moest komen. Daarbij viel de keuze op een natuursteen, graniet”.

Bij een bedrijf in Putte heeft Louis uiteindelijk 30 ton stenen gehaald die hij stuk voor stuk in het labyrint heeft gelegd. Dat was een hele klus want in de opbouw van het labyrint liggen, onzichtbaar voor de bezoekers, nog twee andere labyrinten, elk met een eigen betekenis, namelijk aarde en kosmos.

Steen voor steen

In het zichtbare Maria-Labyrint zijn die twee versmolten. “Ik heb een jaar gedaan over de aanleg van het labyrint”, vertelt Louis. “Steen voor steen heb ik het gelegd, precies volgens de route die Jan had getekend”. 

Louis deed dit naast een fulltime baan. “Dat was best wel zwaar”, beaamt hij, “maar het heeft me innerlijk heel erg verrijkt. Ik ben erg dankbaar dat ik het mocht doen”.

Louis en zijn vrouw dragen zorg voor het dagelijks onderhoud van het Maria-Labyrint en het terrein eromheen. “We zijn daar al gauw drie uur per dag mee bezig”, vertelt Louis, “maar we doen het met liefde”.[n]