Afbeelding
Foto: Heleen Verburg

Bijna elke dag komen er mensen, zowel uit de regio als van ver, om het Maria-Labyrint te lopen en nieuwe inzichten voor hun leven te krijgen.

In de 14 jaar dat het labyrint nu geopend is, hebben vele bezoekers hun ervaringen op papier gezet en voor andere bezoekers achter gelaten.


Voor de eerste keer

Twee vriendinnen, Jeske en Sirikit, bezoeken het labyrint voor de eerste keer. Ze zijn vriendinnen. Jeske volgt een opleiding Intuïtief coachen en is op zoek naar een zinvol uitje voor haar medecursisten. “En zo kwam ik bij het Maria-Labyrint uit. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het werkt en wat het mij brengt als ik het samen met Sirikit loop”. 

Na afloop vertelt Sirikit dat het een heel bijzondere ervaring was. “Soms voelde ik verdriet, soms was er zelfs weerstand als het pad anders liep dan ik me had voorgesteld. Maar het heeft me geholpen om goed naar mezelf te luisteren”. 


Op drijfzand lopen

En Jeske vertelt dat ze op een gegeven moment zelfs het gevoel had op drijfzand te lopen. “Natuurlijk was dat niet zo maar het was een uiting van gevoel dat binnen in mij aanwezig was, ik heb tijdens de wandeling dingen gevoeld in mijzelf die ik nog niet eerder had gevoeld. Ik raad iedereen aan om het ook eens te proberen.[n]TEKSTEN HELEEN VERBURG