Jack Daemen met kleinzoon Wout Daemen.
Jack Daemen met kleinzoon Wout Daemen. Foto: VVR

In Memoriam: Jac Daemen 'Mister VVR'

RIJSBERGEN - Op vrijdag 20 augustus 2021 bereikte ons het droevige nieuws dat Jackie Daemen is overleden.


Jac kwam uit een echt voetbalgezin, broers Kees, Louis, en Joan waren ook allemaal actief voetballer voor VVR. Jac speelde velen jaren in VVR 1 en daarna bij de veteranen van de vereniging.

Hij kreeg de naam “Mister VVR“ omdat hij al op zeer vroege leeftijd zijn 1000e wedstrijd speelde voor de blauw-witjes. In het seizoen 1986 -1987 werd hij hiervoor gehuldigd in het bijzijn van honderden aanwezigen. Tijdens de wedstrijdstrijd van oud 1e elftal, kampioenselftal seizoen 1967-1968 en het elftal waarvan hij toen deel uit maakte namelijk VVR 6 (veteranen).

Jac was de man achterin die kopsterk was, aanvoerder en het verlengstuk van de trainer op het veld was. Hij stond altijd zijn mannetje. Een voorbeeld voor de jeugd  in zijn actieve voetbal carrière. De vereniging heeft altijd een beroep op Jac kunnen doen  op allerlei terrein. Jaarlijks stelde hij zijn weiland steeds beschikbaar als paarkeerplaats voor het druk bezochte jeugdtoernooi wat de vereniging ieder jaar organiseert.

Hij heeft tot zijn 65e jaar actief gevoetbald bij de vereniging, dus 50 jaar actief voetballer. Ook bij  thuiswedstrijden van VVR 1/2 en jeugdwedstrijden van zijn kleinzoon was hij altijd present, niet in de drukte maar altijd een bescheiden plaats tussen A veld en C Veld als toeschouwer. 

Jac was trots dat zijn kleinzoon in zijn voetsporen trad want zei hij altijd: ”blauw-wit zijn de kleuren van mijn club“ en dat is VVR.

Wij wensen de familie Daemen-Haast heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Een voetballer, lid maar vooral een bijzonder mens is niet meer.

Namens bestuur en alle leden van VVR.