Overwinningen voor André Smits en Jack van Hooijdonk

ZUNDERT - De duivenliefhebbers naderen het einde van het seizoen en het kampioenschap jonge duiven snelheid is bekend als een van de laatste spelsoorten. De kampioensduif zit bij Jack van Hooijdonk en Leon Kools is de hokkampioen voor Jack van Hooijdonk en Mark Oostvogels.


De jonge duiven gingen voor het eerst 2 nachten in de mand en kregen een pittige vlucht voor de veren. De winnaar viel om 11.42 uur op het hok en de laatste prijs winnende duif om 13.34 uur, dit na om 7.40 uur in het Franse stadje Pointoise gelost te zijn. Op de natour vlogen de duiven vanuit Niergnies.


Niergnies

De tweede vlucht op de natour leverde André en Marian Smits, wonend aan de Wildertstraat, een prachtige overwinning op. De duiven waren om 8.40 uur gelost in het Franse Niergnies. Vanuit de Regio Zundert verschenen er 720 duiven aan de start waaronder o.a. een duivin van André en Marian die als eerste getekende de mand was ingegaan. De afstand tot haar hok bedroeg 175,8 km die afgelegd werden met een snelheid van 1415 meter per minuut. Het was niet de eerste keer dat ze de overwinningsbloemen kreeg, ze presteerde dit als jonge duif ook al vorig jaar. Daarnaast won ze toen ook nog enkele vroege prijzen. Deze beloftevolle jaarling zit op eieren en is de nestmaat van de Olympic Ben die vorig jaar 3e olympiade jonge duiven was. 

De duif is gekregen van de Sprundelse liefhebber Ben Aarts. Fer Dictus en Will Adriaensen werden respectievelijk 2e en 3e op deze vlucht.


Pointoise

Voor de winnende duif van Jack van Hooijdonk lag de afstand tussen losplaats en het hok aan de Helstraat op 316,2 km. Deze afstand was afgelegd met een snelheid van iets meer dan 1303 meter per minuut. De vale jonge doffer is als ei gehaald bij de bekende Belgische duivenliefhebber Guy van den Berg uit Kalmthout. Terwijl zijn baas de laatste duiven van Niergnies nog op zat te wachten viel deze jongeling zeer haastig als een steen naar beneden. Het werd de 2e keer dat hij prijs vloog én wat voor een prijs! In de eigen vereniging 1e, in de Regio Zundert 1e (562 duiven), in W&O 1e (1389 duiven) en als klap op de vuurpijl de hoofdprijs in Rayon 2 van Brabant 2000 (2980 duiven).

De 2e prijs in de Regio Zundert was voor Piet Vermonden en de 3e voor Jac van Sprundel.[n]