De Raadsheer opent seizoen met vergadering

ZUNDERT - Het was vorige week donderdag een hele gezellige vergadering bij Het Wapen van Zundert, daar niet van, maar het liefst waren de schakers elkaar bij de eerste bijeenkomst van het seizoen al meteen in de haren gevlogen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Ze moeten nog even geduld op zien te brengen want pas na het corso begint de competitie. Een seizoen wat barstensvol komt te zitten. 


Diegenen die alles bij willen houden, krijgen het druk achter het schaakbord want naast de clubcompetitie heeft De Raadsheer zich met een vijftal teams ingeschreven voor diverse externe KNSB-bondscompetities. 

Een paar leden zijn vertrokken maar nieuwe schuiven aan. Er doen op de clubavond, de donderdagavond, maar liefst 37 schakers (m/v) mee aan de competitie. Ze worden verdeeld in drie groepen, al naargelang de speelsterkte. 

Twee jeugdleden maken de overstap naar de seniorencompetitie. De zusjes Ilona (15) en Cindy (bijna 13) Struijs staan nu al in de startblokken om op 9 september in groep 3 te beginnen. 

De competitie wordt eenmaal per maand onderbroken door de bekercompetitie. Hier kan iedereen aan meedoen, dus ook niet-leden, en is speciaal bedoeld voor schaakliefhebbers die niet elke donderdagavond tijd hebben maar wel af en toe een gaatje kunnen vinden om te komen schaken. 

Ook dit seizoen staan er weer een paar eendaagse toernooien op de agenda. Het snelschaaktoernooi vindt in januari plaats en het GSST(grensstreekschaaktoernooi) moet in maart de kers op de schaaktaart worden. 

Dan hebben we het nog niet over de jeugdafdeling van De Raadsheer gehad. De kinderen staan te trappelen om te beginnen maar daarover volgende week meer. 

De kascontrole was zonder kleerscheuren door de commissie gekomen. Het saldo gaf het bestuur de nodige speelruimte om de aanwezige leden zelfs 'een rondje kas' aan te bieden. 

Ook op financieel gebied mag de Raadsheer zich dus een gezonde club noemen. 

De opvallendste mededeling was wel dat voorzitter Jorrit Havermans er volgend jaar een streep onder gaat zetten. Hij heeft dan de taken keurig verdeeld tussen zes jaar secretaris en zes jaar voorzitter. Begrijpelijk dat hij na zo’n lange periode stopt, zeker, maar het was toch even slikken. Maar zover is het nog niet. Hopelijk staat hem een succesvol laatste jaar te wachten.[n]