Overwinningen Marc Oostvogels en Jac van Hooijdonk

ZUNDERT - Ook het afgelopen weekend werden het weer pittige vluchten voor de dit jaar geboren duiven vanuit Melun en voor de duiven die ingezet werden op de natourvlucht vanuit Niergnies. 


De wind stond noordnoordwest wat zorgde voor lage snelheden.


Niergnies

Bij Gustaaf Vermeiren in Loenhout heeft Marc Oostvogels in 2020 een uitstekende duivin gehaald. Zij bezorgde hem afgelopen zaterdag de overwinning op Niergnies, voor hem gelegen op 171,7 km. Ze zat op jongen van 4 dagen wat haar motiveerde om snel naar huis te vliegen om bij haar jongen te zijn. Ze kwam tegen de stevige wind in tot een snelheid van 1239,5 meter per minuut en liet daarmee 773 Regio Zundert duiven achter zich. 

Piet Vermonden werd 2e (50% prijs) en 3e werd Cor van den Broek.


Melun

Voor Jac van Hooijdonk de 2e Regio Zundert overwinning op rij. Was het vorige week de ‘555’ die eerste werd op Pointoise nu was het de ‘540’ (vorige week 18e) die vanuit Melun 330 Zundertse duiven achter zich liet. De blauwe doffer werd in het voorjaar gehaald bij Willie Bastiaansen in Wuustwezel (waar veel duiven zitten van Jac Bastiaansen die een aandeel levert in de zorg en de planning van de duiven van zijn neef Willie). 

Hij kwam zo hard aan dat hij de klep bijna miste. De 339 km werden gevlogen met een snelheid van 1135 meter per minuut. 

Voor deze jonge doffer was het de 4e prijs op 6 inkorvingen. 

Met de prijzen 2 en 3 kreeg Jac van Sprundel ze ook goed naar huis.[n]