De extra openingsdag wordt officieel ingeluid.
De extra openingsdag wordt officieel ingeluid. FOTO MARLOES SMITS

Milieustraat een jaar lang ook op woensdag open

ZUNDERT - De milieustraat in Zundert is sinds afgelopen week een jaar lang, als proef, ook op woensdag open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Wethouder Johan de Beer is erbij om de nieuwe openingstijden officieel bekend te maken. 


DOOR MARLOES SMITS

 

De Beer begint met een speech naar de werknemers om hen te bedanken voor hun inzet. Hij deelt ook mee nog een gebakje voor ze te hebben meegenomen als extra bedankje. 

Er staan al enkele auto's klaar om hun afval te lossen, wat nog maar eens duidelijk maakt hoe nodig het was om de milieustraat een extra dag te openen. Al weet wethouder de Beer ook wel dat er ook onderzoek moet komen om de milieustraat logistiek beter te laten verlopen. Hier is 17.500 euro voor vrij gemaakt. 

Toch vindt Johan de Beer dit al een goede maatregel om mee te beginnen: "Deze maatregel is meteen te meten en de effecten zijn ook meteen zichtbaar." Volgend jaar april gaan ze alles evalueren en de medewerkers er ook in betrekken. "We zullen dan kijken naar wat een duurzame oplossing is voor volgend jaar september." 

Zundert doet het goed met het restafval en weet hoe het goed afval moet scheiden. Al wordt er bij de milieustraat wel veel gebracht. "Het is een extra service voor de bewoners," vertelt de Beer. 

De Beer knipt plechtig een lint door dat voor de nieuwe openingstijden hangt. Vervolgens krijgt hij de eer om als eerste het hek te openen voor de klanten die al aan het wachten zijn. 

Terwijl de eerste mensen het terrein oprijden, maakt de wethouder een praatje met de mensen die nog aan het wachten zijn. Uiteindelijk is het tijd voor Johan de Beer om samen met de werknemers van de afvaldienst een stuk taart te eten om het te vieren. 

De extra openingsdag is tijdelijk, maar wie weet zal deze maatregel verlengd worden indien hij erg effectief blijkt. Er zal ondertussen ook een onderzoek gedaan worden naar hoe ze de milieustraat beter kunnen indelen, zodat de doorstroom beter wordt en mensen minder lang hoeven te wachten. "Wachten is nooit leuk," aldus wethouder Johan de Beer. [n]


'We gaan kijken naar een duurzame oplossing'