Zunderts team beklimt Mont Ventoux namens leefALSlili

ZUNDERT - Op zaterdag 11 september vindt de 9de editie van Tour du ALS plaats. Het grootste evenement van de landelijke stichting ALS.


Honderden fietsers, hardlopers en wandelaars gaan de uitdaging aan en beklimmen samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux in Frankrijk. Zo zetten ze zich samen in voor de strijd tegen ALS.
De Zundertse Lilian Herijgers richtte daags na haar diagnose, samen met vrienden, haar eigen stichting leefALSlili op. Lilian kan niet stil zitten en zoekt haar eigen manier om mee te helpen in de strijd tegen ALS. De stichting heeft als doel om de kwaliteit van leven van personen die te kampen hebben met ALS te bevorderen. Met de stichting wil Lilian de spierziekte ALS onder de aandacht brengen van (jonge) mensen en meehelpen in de zoektocht naar een medicijn. Daarom organiseert de stichting verschillende soorten acties.   Deelname aan het landelijke evenement Tour du ALS is één van de acties van de stichting van Lilian. Vanuit Zundert verschijnt team leefALSlili aan de voet van de Mont Ventoux. Het team bestaat uit Ron Martens, Martijn Naenen, Nick van de Sande en Helmuth Zagers. Je kunt nog steeds meehelpen door een donatie te doen via www.tourduals.nl/team/leefalslili. Je bijdrage komt dan rechtstreeks ten gunst van het wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte én naar de zorg en kwaliteit van leven van huidige patiënten. Liever op een andere manier steunen? De stichting leefALSlili heeft ook een avontuurlijk kinderboek dat je kunt kopen en waarmee je tegelijk de strijd tegen ALS steunt. Kijk ook eens op www.leefalslili.nl voor de verkoop van het boek Lama Luna en Karel Kievit en blijf op de hoogte van de organisatie van de sponsorloop in het laatste weekend van juni in 2022.[n]