Duivensport: zeges voor Leon Kools en Dré Gommers

ZUNDERT - Met nog een weekend duivensport te gaan pakten Leon Kools en Dré Gommers nog een mooie overwinning.

Komende zaterdag nog een jonge duivenvlucht en een vlucht op de natour en het seizoen 2021 is voorbij. Het was geen gemakkelijk seizoen met veel kopwind en zeker voor de onervaren jonge duiven was het in het begin erg moeilijk.


Melun

Leon Kools behaalde vanuit het Franse Melun een mooie overwinning op 3 niveaus. In de eigen Zundertse vereniging, in het samenspel Regio Zundert (293 duiven) en in het samenspel W&O (743 duiven). Door de noordoostenwind lagen de snelheden niet hoog. De winnende duif van Leon kwam tot een snelheid van 1211,6 meter per minuut over een afstand van 339 km. Piet Vermonden werd 2e en Dré Gommers 3e.


Overwinning op drie niveau's voor Dré Gommers


Morlincourt

Dré Gommers behaalde ook op 3 niveau's de overwinning. In de eigen Rijsbergse vereniging, in het samenspel Regio Zundert (580 duiven) en in het samenspel W&O (1638 duiven). Dré wint met zijn 1e getekende, die met een snelheid van 1272,2 meter per minuut de 236,5 km aflegt. Ook hier was de noordoostenwind van invloed op de gemaakte snelheden. Cees Foesenek werd 2e en Will Adriaensen 3e.[n]