Parcoursbouwers Johan Pemen en Pieter Dekkers.
Parcoursbouwers Johan Pemen en Pieter Dekkers. Foto: Ton van Oorschot

Parcoursbouwers trots op eerste mbt/graveltocht

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Op 19 september organiseert Wielervereniging Sporting Oekel haar eerste mbt/graveltocht in het dorp Rijsbergen. De tocht gaat van start bij Connies Café aan de Kruispad te Rijsbergen. Er kan gestart worden van 8.00 uur tot 10.30 uur en de inschrijving is vooraf digitaal via de website van Sporting Oekel in verband met de COVID-maatregelen.

Na een jarenlange plezierige samenwerking voor de organisatie van een veldtoertocht vanuit Galder met fietsclub Kees van Boxel is bij Sporting Oekel de ambitie ontstaan om zelfstandig een tocht te organiseren. Mede daarom is uitgeweken van november naar september op de overvolle kalender voor veldtoertochten. Daarnaast bestaat het idee dat de nieuwe generatie recreatieve fietsers liever bij betere weersomstandigheden fietst en bij slecht weer kiest voor de hometrainer of sportschool. In de maand september zijn de bossen en velden nog niet modderig.

De parcoursbouwers van Sporting Oekel, Pieter Dekkers en Johan Pemen, hebben een uitdagend parcours uitgezet, dat voert rond het Dorp Rijsbergen. Johan en Pieter hebben al jarenlang ervaring met het actief deelnemen en organiseren van veldtoertochten. Met deze ervaring hebben zij gekeken naar de doelgroep, die we verwachten aan de start.

Het parcours is met medewerking van het Brabants Landschap tot stand gekomen. Er is een tocht van 35 km en een tocht van 45 km. Beide tochten hebben als doel, dat ze voor iedereen te doen zijn. De tocht heeft een recreatief karakter en is zeker geen wedstrijd. Door de route rond Rijsbergen te leggen, kan ook overal de tocht eerder worden beëindigd. Zo wil Sporting Oekel de tocht ook aantrekkelijk maken voor gezinnen. Een geschikte fiets is wel een vereiste, want de tocht voert hoofdzakelijk over onverharde wegen en gravelwegen. Bij de start wordt iedereen voorzien van wat proviand en we vragen iedereen om met respect om te gaan met alle andere weggebruikers en zeker met de natuur. Sporting Oekel is benieuwd of het evenement gaat slagen. Voorlopig zijn er vanwege COVID nog maar weinig tochten georganiseerd en daarom verwachten we genoeg belangstelling. Tijdens de tocht wordt rekening gehouden met de 1,5 meter regel.

Dat heeft tot gevolg dat we een pauze onderweg en een afspuitlocatie alleen voor dit jaar achterwege hebben gelaten. Inschrijven kan tot zaterdag 18 september, maar bij te veel belangstelling is er een limiet. Ga naar www.sportingoekel.nl en schrijf in.