Deelnemers aan de Kennedymars lopen in de vroege ochtenduren langs de Aa of Weerijs
Deelnemers aan de Kennedymars lopen in de vroege ochtenduren langs de Aa of Weerijs Foto: Marieke Hanegraaf

56e Kennedymars vanRijsbergen een groot succes

Sport en vereniging

RIJBERGEN - Onder het toeziend oog van de oorspronkelijke initiatiefnemer André Pemen en man van het eerste uur Frans Luijten, startten op vrijdag 10 september om exact 22.00 uur, 140 deelnemers aan de 56e editie van de Rijsbergse Kennedymars. Een wandeltocht van 80 kilometer.

Voor Stichting Kennedymars Rijsbergen was dit jaar een spannend jaar. Eenmalig verplaatst van juni naar september, daardoor niet vanuit de kantine van VVR maar vanuit de Koutershof én een volledige nieuwe route voor de 80 kilometer tocht. De deelnemers aan de Kennedymars liepen dit jaar dan ook vier verschillende lussen van elk 20 kilometer. En dit jaar werd hierbij nagenoeg het volledige buitengebied van Rijsbergen bereikt. Tiggelt, Hellegat, Krabbenbosschen, Oekel, Kaarschot, Pannenhoef, Breedschot, ze liepen er allemaal doorheen. Verharde en onverharde wegen, akkerpaden en langs de turfvaart, kortom een zeer afwisselde tocht. En dat viel de deelnemers ook op. Velen noemde het dan ook een redelijk pittige, maar vooral een zeer mooie tocht.

Deelnemersveld was dit jaar zeer bijzonder. De jongste deelneemster Ilya Wagemakers kwam uit Montfoort en was nog maar 15 jaar. Nog opmerkelijker was de oudste deelnemer. Na 15 uur en 34 minuten kwam Toin van Lint uit Zundert op 90-jarige leeftijd als 119de over de finish, een geweldige prestatie. Ook Rob van Stuivenberg uit Son en Breugel zette een prestatie neer, hij volbracht in Rijsbergen zijn 100ste Kennedymars. En Marty Konings uit Sint Willibrord werd verwelkomt door heel veel supporters. Marty liep voor het goede doel “Make a Wish” en had hiervoor maar liefst het mooie bedrag van € 6.045 opgehaald. Hiermee kunnen weer vele wensen van kinderen vervuld worden. Vanuit gemeente Zundert waren dit jaar 17 deelnemers vertegenwoordigd en vanuit België mochten we 10 deelnemers verwelkomen aan de start. En niet te vergeten Johan Romme die elk jaar vanuit Engeland overkomt om alleen dit mooie evenement mee te mogen maken. Dit jaar kwam als eerste over de streep Henri Matthijssen uit Rijsbergen.

Ondanks de enigszins pittige tocht en de vochtige nacht, waren er maar 9 uitvallers, een zeer laag percentage ten opzichte van andere Kennedymarsen. Misschien wel door de fantastische verzorging door de vele vrijwilligers. Want deze was volgens de deelnemers heel goed.

Stichting Kennedymars Rijsbergen kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.
Dit moedigt het bestuur, maar vooral ook de vele vrijwilligers, aan om tot in lengte van jaren met dit evenement door te gaan.
En volgend jaar worden, als de omstandigheden dat weer toelaat, ook de andere kortere afstanden georganiseerd en dan zoals gebruikelijk in juni tijdens het kermisweekend van Rijsbergen.[n]