De rollatorloop gaat van start. Iedereen heeft er zin.
De rollatorloop gaat van start. Iedereen heeft er zin. FOTO MARLOES SMITS

Rollatorloop bij De Willaert was weer groot succes

ZUNDERT – Het was weer tijd voor de jaarlijkse rollatorloop bij De Willaert in Zundert afgelopen week Hoewel het warm was, waren er toch elf enthousiaste deelnemers. “Het is prima weer.” 


DOOR MARLOES SMITS


De rollatorloop werd eerst altijd bij De Jonge Atleet (DJA) in Zundert gelopen, maar sinds afgelopen jaar vindt het evenement plaats bij De Willaert. Dit is zodat de bewoners dan niet meer hoeven te reizen. Er is ook altijd interesse van buitenaf, dit keer deden drie mensen mee die niet in De Willaert wonen. 


'Het is leuk om mensen te ontmoeten'



Of ze nou ieder jaar meedoen of dat dit de eerste keer is, iedereen heeft er zin in. Voor de loop begint, doen de deelnemers eerst een warming-up zodat er geen blessures komen. Even de knieën heffen, armen zwaaien en schouders losdraaien Ze krijgen maximaal een uur de tijd, tenzij iedereen eerder stopt, om zoveel mogelijk rondes te lopen. 

Er wordt nog even goed duidelijk gemaakt dat iedereen op tijd moet drinken en echt moet stoppen als het niet meer gaat. Dat laatste is vooral voor de fanatieke deelnemers moeilijk, maar de vrijwilligers en het personeel van De Willaert zorgen ervoor dat alles goed verloopt. 

De deelnemers kijken er dan ook ieder jaar weer naar uit. "Het is leuk om mensen te ontmoeten." Ook is de extra beweging altijd fijn en dan vooral met zulk lekker weer natuurlijk.


Prijsuitreiking

Wanneer de race is afgelopen, krijgt iedereen een certificaat met daarop hun naam en het aantal gelopen meters. Ook krijgen de deelnemers een lekker waterijsje en een mooi bosje bloemen. Gemiddeld worden er, ondanks de hitte, toch vier rondes van vierhonderd meter gelopen. Dat is toch weer 1600 meter! Iedere deelnemer spreekt vol lof over de rollatorloop en hoe het georganiseerd is. “Het is fantastisch geregeld.” 

Voor nu is de rollatorloop slechts een keer per jaar, maar wie weet zal het vaker worden. De bewoners hopen dat het in ieder geval blijft bestaan. "Dit mag ieder jaar terugkomen." [n]