Burendag in de speeltuin van Patrijsstraat

ZUNDERT - Coronatijd heeft duidelijk gemaakt dat elkaar ontmoeten en buiten in beweging zijn door sport en spel goed is voor jong en oud. De speeltuin in de Patrijsstraat, of wat ervan over is, dateert uit de jaren ‘80-‘90.


De gemeente heeft nu en voor de komende jaren geen budget voor een update of nieuw plan. Wel een advies voor de bewoners, ga aan de slag met het uitdaagrecht.

Daarom zoekt de “Patrijsstraat” nu versterking! En vragen wij aan jongens en meisjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en andere denkers, doeners en sponsors woonachtig in de omgeving wat “men” eigenlijk van het speeltuintje vindt: Voldoet het nog aan spelen anno 2021? Zijn er bepaalde, ongehoorde, aandachtspunten en wensen? Binnenkort kan iedereen anoniem een kleine online enquête invullen. De uitslag daarvan zal meer duidelijkheid geven en mede gaan bepalen of dat aan de slag gaan met het uitdaagrecht een uitvoerbaar idee is. Op zaterdag 25 september is er weer een Burendag in de Patrijsstraat, met van 10 tot 15 uur een kleine rommelmarkt en koffie en thee, mits het weer het toelaat.


Vogel-Spot-Speurtocht
Op zaterdag en zondag is er een Vogel-Spot-Speurtocht te lopen in de Vogeltjesbuurt (gebied Leeuwerikstraat-Achtmaalseweg-Lijsterstraat-Wernhoutseweg). Spot-formulieren om mee te doen met de “wedstrijd” kunnen opgehaald worden (of via FB). Bewoners in deze buurt krijgen de komende week allemaal een uitnodiging voor deze Burendag . #metelkaar

Actuele info en contact: FB pagina Patrijsstraat.[n]