Duiven: winst voor Adwin Huybregts en Dré Smits

ZUNDERT - Afgelopen zaterdag werd het zware seizoen 2021 afgesloten met de laatste vluchten voor de jonge duiven en op de natour.


Ook konden de kampioenschappen over het seizoen worden opgemaakt, daarop komen we op een later tijdstip terug.


Chateaudun
Na een zwaar, uitputtend seizoen stonden er nog 343 Regio Zundert jonge duiven aan de start in het Franse plaatsje Chateaudun. De wind stond zuidwesten maar door de bewolkte hemel lagen de snelheden niet hoog. Na om kwart over 10 gelost te zijn viel na 5 uur en 17 minuten vliegen de 1e regioduif bij Adwin Huybregts in Achtmaal op de klep. De 441,4 km waren afgelegd met een snelheid van 1391,6 meter per minuut. De winnaar is een blauwe doffer die op 8x mee 5x prijs vloog 1 op 4. Op alle 8 de vluchten zat Adwin altijd bij de eerste 10 en nu op de valreep pakt hij nog een mooie overwinning waar hij erg blij mee is.
De winnende duif is gekweekt uit duiven van Jo en Florian Hendriks (vader) en van René Docks (moeder) uit Lier in België. Voor volgens seizoen hoop hij op minder verliezen, voor hem blijft het, zoals voor velen, onbegrijpelijk. Ook de 4e prijs was voor Adwin. Piet Vermonden werd 2e (5 van de 8 op de uitslag) en Jac van Sprundel werd 3e.


Pont Max
Ook de duiven op de laatste natourvlucht vanuit Pont Max hadden te maken een zuidwesten wind. Maar door betere omstandigheden op de losplaats én in de eerste 100 km kwamen ze rapper naar huis. Na om 10 uur gelost te zijn vielen bij André en Marian Smits om 12.56 uur binnen 37 seconden drie duiven op de klep wat goed was voor het hele regionale erepodium op deze vlucht. Zomerjongen zijn het en al enkele seizoenen lukt het om op dit hok keihard te vliegen met die jongen van de 3e ronde op de natour. Alle ervaren duiven op andere hokken maar ook bij Andre en Marian leggen het loodje tegen deze eigenlijk nog onervaren duiven.
Nummer 1 en 2 lagen in dezelfde nest, gekweekt uit een koppel geleend van Arjan Klijs. De nummer 3 is gekweekt uit een doffer van Stultjea van Dongen en een duivin van John Roks. Op het hok waar ze zitten is het een gescharrel van je welste, nog geen nestje maar de eerste verliefdheid zorgt voor een geweldige motivatie. André en Marian vlogen 50% prijs en bij de eerste 8 op de uitslag hadden ze er 5 in klok zitten.[n]