Open Schaakavond voor alle schaakliefhebbers

ZUNDERT - Na anderhalf jaar virusongemak mag er na de zomer op de clubs weer fysiek geschaakt worden. Om dit te vieren organiseert de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaakbond) een paar landelijke schaakavonden waar iedereen, dus ook niet-leden, aan mee kan doen. Deelname is gratis.

Dit interessante initiatief is met een mooi woord “De schaak-Off” gedoopt! In Zundert vindt deze “Schaak-Off” plaats op donderdagavond 23 september van 20.00 uur tot 23.00 uur in het speellokaal van De Raadsheer bij Het Wapen van Zundert in de Katerstraat.


Online schaken

Door de pandemie heeft het thuis online schaken (o.a. www.chess.com is geliefd) over heel de wereld een enorme vlucht genomen. Veel mensen hebben door corona de schaaksport ontdekt. En de razend populaire Netflix-serie “The Queens Gambit”, het aangrijpende verhaal over een meisje wat een groot schaaktalent blijkt te zijn, deed daar nog eens een volle schep bovenop. Er werden in 2020 over heel de wereld zo enorm veel schaaksets besteld dat de levertijd tot enkele maanden opliep!


Benieuwd hoe goed je eigenlijk bent?

Ben jij één van die velen die begonnen zijn met schaken en ben je benieuwd hoe goed je eigenlijk bent? Geef je dan vooraf op bij de Raadsheerleden niek@sv-deraadsheer.nl of bij reneroks@home.nl. De indeling vindt plaats op basis van ervaring en niveau zodat iedereen tegen tegenstanders van hetzelfde kaliber speelt.


'Samen een mooie schaakavond van maken'


Iedereen kan meedoen

Je speelt op deze avond drie korte partijen tegen drie verschillende tegenstanders. Het leuke van de ”Schaak-Off” is dat iedereen kan meedoen. Dus ook niet-leden en nieuwe schakers die op deze avond eindelijk de kans krijgen om een fysieke partij te spelen en die tegelijkertijd nader kennis willen maken met De Raadsheer. Maar het gaat er vooral om dat we er samen een mooie schaakavond van maken. De Raadsheer hoopt op donderdag 23 september veel schakers te mogen ontvangen. En als het even kan: Geef je vooraf op![n]