Café Brein op bezoek bij
Vogelrevalidatiecentrum

ZUNDERT - Na een korte zomerstop gaat Cafe Brein deze maand weer op de oude voet verder. Op de vierde donderdag van de maand, 23 september dus, wordt Cafe Brein ontvangen in het Vogelrevalidatiecentrum aan de Luitertweg 36A in Klein-Zundert.


De laatste bijeenkomst van Brein was eind juli. Toen werd met een grote groep bezoekers het landgoed Vrede Oord in De Moeren bezocht, waar de bezoekers naast een rondleiding door de prachtige tuin en directe omgeving konden zien en horen hoe Vrede Oord als centrum voor bezinning werkzaam wil zijn. 

Op 23 september wordt het in de grote regio, en ook landelijk, bekende en gewaarderde Vogelrevalidatiecentrum bezocht. De bezoekers van Cafe Brein worden dan in de foyer van het centrum, waar ook veel vogel- en natuurinformatie te zien is, ontvangen met een gratis kopje koffie en met een welkomstwoord door een van de beheerders van het centrum. Daarna wordt onder leiding van een aantal deskundige gidsen in groepjes een rondleiding gemaakt langs de hokken met de opgevangen dieren, die daar wachten op herstel en het moment van hun vrijlating in de natuur waar ze thuishoren. Ook zijn er vogels te zien die door hun geschiedenis niet meer in staat zijn om in de vrije natuur te losgelaten te worden; zij vinden veelal in het Vogelrevalidatiecenrum een plek waar ze in een zo goed mogelijk nagebootste natuurlijke omgeving toch nog een goed leven kunnen hebben. De excursie door het opvangcentrum laat veel bijzondere vogels en andere dieren zien en de ervaring leert dat dit voor iedereen erg indrukwekkend is.

Na het bezoek aan het buitenterrein van het centrum bestaat er nog voldoende gelegenheid voor de Brein-bezoekers om elkaar te ontmoeten en, onder het genot van een drankje en een versnapering, met elkaar informatie uit te wisselen.

De bijeenkomst kent zoals gewoonlijk in opzet een informele sfeer en staat niet enkel open voor personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) maar ook voor personen uit de omgeving hiervan, zoals familieleden en mantelzorgers en of gewoon voor personen die geinteresseerd zijn. NAH staat voor de gevolgen van een hersentumor, een ongeval, MS of Parkinson of door een andere oorzaak waardoor hersenletsel is ontstaan.

De bezoekers van Cafe Brein worden op 23 september om 15.00 uur bij het Vogelrvalidatiecentrum op de Raamberg verwacht. De activiteit duurt tot 17.00 uur. Informatie: www.cafebreinzundert.nl of info@cafenbreinzundert.nl.[n]