Moerse Boys neemt punt mee uit Achterhoek

KLEIN ZUNDERT - Voor het eerst heeft Moerse Boys een punt overgehouden aan een uitduel in de Achterhoek in de hoofdklasse. Uit bij RKZVC werd het 0-0, een uitslag die gezien de kansen over en weer terecht was.

Moerse Boys begint zonder de geblesseerden Daan, Cas en Sjoerd aan het duel. De eerste tien minuten is het aftasten aan beide kanten. Rond het kwartier de eerste kans voor Moerse Boys, een corner van Marvin valt voor de voeten van Jesse maar hij kan niet de juiste richting aan de bal geven. Meteen daarna is de Moer weer dichtbij de 1-0... een verre ingooi van Joris wordt door Pim doorgekopt maar de bal raak de lat.

Halverwege de eerste helft noteren we het eerste wapenfeit van de thuisclub. Joey Belterman (nr 8, beste man van het veld) haalt vanaf 25 meter uit, maar de bal is een prooi voor Tom. Rond het half uur de derde kans voor de Moer. Bart geeft een prima voorzet op Pim die de bal naar de grond kopt maar over het doel ziet stuiten. Nog geen vijf minuten later kans vier deze middag. Dave versnelt over rechts en legt de bal terug op Rik, zijn schot spat op de vuisten van de keeper uiteen.

Ruststand 0-0, hopelijk treed na rust de bekende voetbalwet niet in.

Tweede helft
Direct na rust neemt RKZVC het heft in handen. Tot twee keer toe zijn ze gevaarlijk met diepe ballen maar Tom is attent. Ook gevaarlijk indraaiende corners treffen gelukkig geen doel. In minuut 60 claimt RKZVC een strafschop maar de overigens prima leidende scheidsrechter Kuipers (familie van???) wuift het weg. Gelijk in de tegenstoot is Jesse gevaarlijk maar ziet zijn schot over het doel gaan.

MB komt steeds meer onder druk te staan maar het vizier bij de spitsen van RKZVC staat niet op scherp. Ook de laatste kansen van Jesse en Pim treffen helaas geen doel.