Achtmaal pakt punt tegen buurman Zundert

ACHTMAAL - Op een zonovergoten sportpark aan de Buntweg was het publiek de grote winnaar van de middag. Beide ploegen hadden kansen om de wedstrijd over de streep te trekken. Eerlijkheidshalve moet er gezegd worden dat Zundert het beste van het spel had, maar telkens hield Achtmaal zich prima staande.

De openingsfase van de wedstrijd was er een om u tegen te zeggen. Achtmaal kwam furieus uit de startblokken in de 2e minuut stuurde Jacky zijn collega Roel weg die de verdediging van Zundert te snel af was en in de korte hoek raak schoot: 1-0.

Niet veel later trok Zundert de stand al weer gelijk. Een combinatie door het hart van de Achtmaalse verdediging werd hard binnen geschoten.

In de 12e minuut was het Zundert dat op voorsprong kwam een afstandschot ging via de vingertoppen van Roy op de lat ware het niet dat het leer daarna via het achterhoofd van de Achtmaalse doelman zo het doel in rolde: 1-2. Hierna kabbelde de wedstrijd voort, Zundert dat de bal had en Achtmaal dat met enkele counters steeds gevaarlijk werd. Zo ook in de 34e minuut. Zundert was slordig achterin met het balbezit, Achtmaal zette druk op een halve bal waarna de bal bij Roel kwam die hier wel raad mee wist: 2-2.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Zundert had de bal en Achtmaal vond dat wel best. Achtmaal kwam er maar mondjes maat uit. Tot er in de 65e minuut er weer wat gebeurde. Erik ging het duel in 16-meter aan. Hij raakte uit balans waarna hij onbedoeld hands maakte. Penalty: 2-3. Achtmaal kon weer in de achtervolging.

In de 75e minuut trok Achtmaal de stand echter weer gelijk. De rechtsback van Zundert schoot van randje 16 tegen de Achtmaalse lat, waarna de bal in de handen van Roy verdween die op zijn beurt Stijn met een verre trap wist te bereiken die plots vrij voor de Zundertse keeper stond. Het was voor hem een koud kunstje om het leer over de uitstormende doelman te liften: 3-3. Hierna kreeg Zundert nog 2 dotten van kansen. Eerst was het Roy die een kopbal uit de bovenhoek wist te redden, en daarna was het de 16 jarige Tygo die een gevaarlijke bal wist te blokken.

Al met al een prima resultaat, voor Achtmaal begint de competitie op 3 oktober in Woensdrecht tegen WVV.[n]