Puntendeling bij Moerse Boys-UDI'19

KLEIN ZUNDERT - De eerste thuiswedstrijd van Moerse Boys is geëindigd in 0-0. Bloedeloos was het zeker niet deze middag tegen de gasten uit Uden. In de eerste helft kregen de Boys zeker kansen op meer, maar de neutrale toeschouwer kon leven met de bekende brilstand.

Voordat pupil van de week Liv Hense de wedstrijd aan de gang schoot, waren er eerst nog wel enkele andere zaken die de aandacht vroegen.
Het arbitrale trio verklaarde enkele lijnen tot onzichtbaar, waardoor de belijningsmachine uit het vet moest worden gehaald.
Toen de lijnen hun goedkeuring konden dragen, werd voor de aftrap stilgestaan bij het overlijden van Rudo Gommers.
Na een indrukwekkende minuut stilte, kon Liv dan eindelijk de aftrap verrichten.
Daarna ging de wedstijd aan de gang.

Eerste helft
Beide teams gingen duidelijk voor de overwinning en de eerste helft schotelden zij de toeschouwers een fraai schouwspel voor. Moerse Boys was rond het kwartier het dichts bij een treffer, sterker nog, de bal lag wel achter de doelman van UDI’19/SCU, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.
Ook de tegenstander kende enkele mogelijkheden, waarbij de grootste door Sietse van de doellijn werd gehaald.
In de 24e minuut veerde Sportpark Akkermolen weer op.
Joris werd bij een corner naar de grond gewerkt en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip.
Echter de Udense doelman wist met een fraaie reflex de pingel van Daan te stoppen.
Vlak voor rust kreeg Moerse Boys, na een overtreding op Rik randje 16, nog een kans, maar de vrije trap van Daan vloog net over de kruising.
Kort daarop werd deze vermakelijke eerste helft afgefloten en de enige conclusie die getrokken kon worden uit die eerste 45 minuten was, dat Moerse Boys zich vergat te belonen.

Tweede helft
Na rust begonnen de teams toch was slordiger te worden.
Maar ook hierdoor was het een wedstrijd die op en naar ging, waarbij in de 55e minuut eerst een schot van de tegenstander net naast ging en vervolgens in diezelfde minuut Daan een ziedend schot afvuurde dat over ging.
Echter, bij deze actie raakte hij geblesseerd en kon de wedstrijd niet vervolgen.
Dave kwam in zijn plaats en kreeg 5 minuutjes later een schietkans na een mooie combinatie met Jesse en Pim.
Dave draaide mooi weg bij zijn tegenstander, maar zijn schot ging naast. Met nog een kwartier te spelen had een rare kopbal zomaar toch de voorsprong voor Moerse Boys kunnen betekenen, echter de bal belandde via enkele vreemde kapriolen op de paal.
De tweede helft kende verder nog mogelijkheden aan beide kansen, maar leek toch op een gelijkspel af te stevenen.
In de slotseconden van de match kregen beide teams nog een echte kans op de winnende treffer, maar dat was waarschijnlijk teveel van het goede geweest.

Het spel van Moerse Boys was bij vlagen prima en ook verdedigend zag het er goed uit, wat dan weer vertrouwen geeft naar de toekomst.
Laten we hopen dat de blessure van Daan meevalt en we op korte termijn ook weer van Cas mogen genieten.