Twan Zopfi bevestigt het Toegankelijkheidssymbool.
Twan Zopfi bevestigt het Toegankelijkheidssymbool. FOTO CHARLES LUIJTEN

Toegankelijkheidssymbool voor camping De Ossewei

ACHTMAAL - Camping De Ossewei in Achtmaal beschikt sinds afgelopen week over een zogeheten Toegankelijkheidssymbool. In aanwezigheid van wethouder Twan Zopfi reikte Jos Zagers van het Gehandicapten Platform Zundert het kleinood uit aan de familie Kouwenhoven, eigenaar van de aan de Nieuwmoerseweg gelegen camping. 


DOOR CHARLES LUIJTEN


Het Toegankelijkheidssymbool is toegekend omdat rolstoelgebruikers zonder hinder gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de camping. Wethouder Zopfi bevestigde het Toegankelijkheidssymbool bij de entree van een van de verblijven, een bed and breakfast waar mensen met een beperking onbekommerd en voorzien van alle gemakken kunnen overnachten. De Gemeente Zundert en het Gehandicapten Platform Zundert melden blij te zijn dat de camping zich inzet voor een inclusieve gemeente waar iedereen kan deelnemen aan de maatschappij.


Droom

Elf jaar geleden kocht de uit Etten-Leur afkomstige Vincent Kouwenhoven, samen met zijn vrouw Connie uit Oudenbosch is, grond en opstallen van de kinderen van de boerenfamilie Kools aan de Nieuwmoerseweg in Achtmaal. “Onze droom was ooit een camping op te zetten en toen we hoorden dat deze plek te koop kwam, lieten we er geen gras over groeien. Onze lang gekoesterde droom is, zoals u ziet, uitgekomen,” zegt Vincent Kouwenhoven voor wie het met zijn echtgenote Connie en op het bedrijf medewerkende zoon Lex een mooie dag is vanwege het verkregen Toegankelijkheidssymbool. Het zou evenwel nog vier jaar duren voordat de eerste gasten verwelkomd konden worden. “Van een leien dakje ging het niet. Er moest een hele poos gewacht worden op het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Eindelijk was het dan toch zo ver dat ons ideaal in 2014 verwezenlijkt kon worden,” vertelt Connie Kouwenhoven. 


Volledig aangepast

Tijdens onze aanwezigheid verblijven er 26 leerlingen uit klas 8 van het Michaël College, een vrije uit Breda, op de camping. Het verblijf op De Ossewei maakt deel uit van het leerplan. De leerlingen bivakkeren verspreid in tientallen tenten op een deel van de camping waar geen caravans staan. Het is met al die eikenbomen en hoog op gegroeide maïsvelden er omheen rustig, de jongelui zijn op pad. Elke dag wacht hen een nieuwe werkopdracht. Bij het maken van een rondje camping wordt het steeds duidelijker dat rekening wordt gehouden met campinggasten die om de een of andere manier gehandicapt zijn. Toiletten en doucheruimten zijn er volledig naar aangepast. Het recreatieoord bezit diverse mogelijkheden voor ontspanning. Wie liefhebber is van een duik in het water, of wie een partijtje jeu de boules wil spelen, kan zijn lol op. Het is allemaal mogelijk. “De gasten die hier komen houden echter overwegend van wandelen en fietsen in de omgeving en niet te vergeten vooral van rust,” weet Connie Kouwenhoven. [n]


'Wie liefhebber is van een duik in het water, of wie een partijtje jeu de boules wil spelen, kan zijn lol op'