Frank van de Klundert, voorzitter Ondernemersvereniging Zundert Centrum (OZC): 'Terrassen die er nu staan maken het een stuk gezelliger'
Frank van de Klundert, voorzitter Ondernemersvereniging Zundert Centrum (OZC): 'Terrassen die er nu staan maken het een stuk gezelliger' Foto: collectie Frank van de Klundert

Molenstraat Zundert: ‘Hopelijk kunnen we nu echt vruchten gaan plukken van alle verbeteringen’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Frank van de Klundert, voorzitter van Ondernemersvereniging Zundert Centrum (OZC), is blij met het resultaat van de herinrichting van de Molenstraat in Zundert. “Het heeft echt geleid tot een verbetering van de straat,” zegt hij ruim een jaar na de oplevering.

Het geïntroduceerde eenrichtingsverkeer, het weren van het zware vracht- en landbouwverkeer en de aanleg van bredere voetpaden hebben de Molenstraat volgens hem zichtbaar goed gedaan. “Ook de terrassen die er nu staan maken het een stuk gezelliger. Inmiddels merk je dat het weer drukker wordt op straat. Hopelijk kunnen we nu echt de vruchten gaan plukken van alle verbeteringen. Hoe dat gaat uitpakken na de coronacrisis valt moeilijk in te schatten, maar duidelijk is wel dat veel mensen een inhaalslag aan het maken zijn.” 

Hardrijders

Op sommige punten echter valt er nog wel wat te verbeteren, vervolgt hij. “We merken dat er vooral ‘s avonds erg hard door de Molenstraat wordt gereden. Daar mag iets meer aan gedaan worden. En soms zie je toch nog autoverkeer in de verkeerde richting rijden. Verkeer dat vanaf de Eikenlaan linksaf slaat bijvoorbeeld, of auto’s die vanaf de parkeerplaats bij De Roskam naar rechts gaan. In het begin sloeg er vanaf de Prinsenstraat nog weleens een auto de Molenstraat in, maar sinds daar borden staan lijkt dat voorbij. De komende tijd hebben we nog wel met een aantal bouwputten te maken, onder meer bij De Roskam en het voormalige pand van Jacobs Kleding. Maar als dat over anderhalf jaar achter de rug is, hebben we helemaal een prachtige straat. Ik ben zeer positief.”