Afbeelding
Foto: Dorpsraad Rijsbergen

Heel Rijsbergen Kleurt: kleurplatenactie voor Rijsbergse kids

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Een beetje extra plezier voor de kinderen bij de start van het nieuwe schooljaar. Dat is de gedachte achter de door de Dorpsraad Rijsbergen gelanceerde kleurplatenactie onder de noemer Heel Rijsbergen Kleurt. Deelnemers kunnen leuke prijzen winnen. Alle ingekleurde platen moeten vóór dinsdag 5 oktober weer worden ingeleverd.

“Ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd was vorig schooljaar niet altijd fijn,” meldt Dorpsraad Rijsbergen. ”Thuisonderwijs was soms fijn, maar vaak ook niet en een hele uitdaging voor de kinderen, de leerkrachten en de ouders. Ook moesten de kinderen het contact met klasgenoten vaak missen. Dorpsraad Rijsbergen probeert bij te dragen aan verbinding tussen de inwoners van Rijsbergen. Om die reden hebben we het initiatief genomen om iets voor de basisschoolleerlingen te doen. We hebben eind vorig schooljaar contact gezocht met de Bavoschool en zij wilde meewerken aan de activiteit.”

Prijzen

Een heuse kleurplatenactie dus. Alle kinderen van basisschoolleeftijd die in Rijsbergen wonen zijn uitgenodigd om de kleurplaat, met een afbeelding van een plekje in het dorp Rijsbergen, zo mooi mogelijk te kleuren. Via de Bavoschool zijn de kleurplaten uitgedeeld. Ook kinderen die wel de juiste leeftijd hebben en in Rijsbergen wonen maar ergens anders naar school gaan, kunnen meedoen. Voor hen liggen sinds afgelopen week extra kleurplaten klaar op de basisschool. Alle ingekleurde platen moeten vóór dinsdag 5 oktober weer ingeleverd worden bij de school waarna een vijfkoppige jury zich zal buigen over de inzendingen. Er zijn prijzen per leeftijdscategorie en daarnaast is er ook nog een drietal hoofd prijzen. “Wat die prijzen zijn houden we nog even geheim, dat maakt het spannender,” aldus de Dorpsraad Rijsbergen. “Wij hopen dat alle kinderen meekleuren en dat dit een beetje extra plezier geeft voor de kinderen bij de start van het nieuwe schooljaar. En we wensen alle kinderen een fijn schooljaar met veel tijd om samen te spelen en te leren.”