Ilona de Crom bezoekt de Molenstraat in Zundert regelmatig: 'Ik kom er graag, zelfs liever nog dan voorheen'
Ilona de Crom bezoekt de Molenstraat in Zundert regelmatig: 'Ik kom er graag, zelfs liever nog dan voorheen' Foto: Addo Sprangers

Herinrichting positief ontvangen: ‘Molenstraat in Zundert is een stuk gezelliger geworden’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Ilona de Crom uit Wernhout is naar eigen zeggen vaak wel een paar keer week in Zundert te vinden. Ze is bijzonder in haar nopjes met de huidige Molenstraat.

Een jaar geleden verhuisde ze vanuit Standdaarbuiten met haar partner naar Wernhout. Toen was de heringerichte Molenstraat al voltooid, al kan ze zich de oude situatie nog goed voor de geest halen. “Die is te vergelijken met de nog altijd bestaande situatie in Oudenbosch. We zeggen altijd tegen elkaar: ‘Zoals ze het hier in Zundert hebben opgelost, zouden ze daar ook moeten doen’. Hier is het een stuk rustiger en een stuk fijner. Ik kom zeker wel een paar keer per week in Zundert om inkopen te doen. Regelmatig ga ik ook met mijn fiets door de Molenstraat om even wat boodschapjes te doen. Het fijne is dat auto’s in de Molenstraat te gast zijn. Of de automobilisten ook echt goed opletten? Dat wisselt.” Volgens Ilona is het voor fietsers die vanuit de richting Wernhout komen vooral goed oppassen ter hoogte van de Dirk. “Omdat er voor auto’s in de straat eenrichtingsverkeer geldt, kijken mensen die vanuit de supermarkt de straat oversteken alleen naar links en niet naar rechts. Wat dat betreft moet je daar op die plek als fietser altijd rekening mee houden.” De nieuwe indeling van de Molenstraat spreekt haar wel aan. “Het is een stuk gezelliger geworden. Ik kom er graag, zelfs liever nog dan voorheen. Het afsluiten van het einde van de Molenstraat voor de horeca op zaterdagavond en zondagmiddag mag van mij trouwens ook wel blijven. Het geeft gelijk wat gezelligheid.”