Adrie met zijn vrouw na zijn laatste rit.
Adrie met zijn vrouw na zijn laatste rit. FOTO A.J.M. KONINGS

Afscheid van Adrie Konings als buurtbuschauffeur

ACHTMAAL - Op 24 september werd afscheid genomen van Adrie Konings (de kleine Adrie) bij Kir Royal als chauffeur van de buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf.


Adrie was al intensief betrokken bij de oprichting van de buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf 2001. Later toen hij met pensioen is gegaan is hij ook direct buurtbus gaan rijden. Hij heeft heel veel jaren de vroege dienst op de donderdagmorgen gereden tot november 2009 die toen werd overgenomen door Peter Breugelmans.

Van 2009 af is hij om de 14 dagen 3 à 4 diensten gaan rijden op de 1e versterkingsbus. Dit heeft hij gedaan tot het voorjaar van 2011. Vanaf voorjaar 2011 is hij op de dinsdagmorgen weer de vaste dienst gaan rijden. Dit heeft hij gedaan tot en met december 2016.

Vanaf 2017 heeft hij om gezondheidsredenen het veel rustiger aan moeten gaan doen. Na een langdurig herstel van zijn gezondheid is hij op zaterdag een vaste kracht geworden om de bussen om te ruilen die hun wasbeurt moeten krijgen. Dit wil hij ook na vandaag blijven doen waarvoor wij hem dankbaar zijn.

Ook heeft hij regelmatig, wanneer een beroep op hem werd gedaan door Janus Hereijgers, een van de bussen naar de garage gebracht of opgehaald  na herstel of onderhoud.

De voorzitter Emile van Waadenoijen bood hem namens het bestuur een gedenkboekje aan en bloemen voor zijn vrouw. Deze heeft hem steeds gesteund in het werk voor de buurtbus.


Bestuurlid van
2007 t/m 2014



Adrie heeft ook vanaf 2007 t/m 2014 deel uitgemaakt van ons bestuur. Hij was toen de opvolger van Theo Balemans in het bestuur.

Al bij al zijn we dankbaar voor als het werk wat hij voor de buurtbusvereniging gedurende bijna 20 jaar heeft gedaan.

Aan het eind van de receptie sprak Adrie zijn dank uit voor de goede samenwerking en wenste de vereniging nog veel goede jaren toe in het belang van het openbare vervoer in de kleine kernen. Veel chauffeurs namen persoonlijk afscheid van Adrie en waren hem dankbaar voor het werk wat hij als vrijwilliger voor de buurtbus heeft gedaan.[n]