Centrum-Zuid speelde tegen Wuustwezel.
Centrum-Zuid speelde tegen Wuustwezel. FOTO INNEKE HENDRIKX

Regio-koersbalcompetitie van start

KLEIN ZUNDERT - Afgelopen vrijdag is de start van de regio-koersbal naar een lange tijd weer opgepakt. Je kon merken dat de leden van de teams van koersbalclubs dit gemist hadden. Het gezellige sociale contact was even weg, maar we hopen dat het nu blijft. 


De teams van Prinsenbeek, Sprundel, Liesbos, Klein-Zundert, Centrum-Zuid en de vrienden uit BelgiĆ« Wuustwezel. Zij zullen strijden om de prijzen in de competitie 2021-2022.   

Opening werd gedaan door voorzitter Annie Suijkerbuijk, centrum- zuid, zij verwelkomde gastteam Wuustwezel en wenste het team veel succes in onze regio competitie, zij waren gelopen vrijdag als eerste aan de beurt. 

Het was even wennen voor Wuustwezel die als eerste keer aan de regio-competitie deelnam. 

Zoals Martha ook zei, "het is de bedoeling om er van te leren, om tegen andere teams te spelen. In Belgiƫ kent men het koersballen niet zo, daarom is het voor ons leden leuk om hieraan deel te nemen. Maar tegen jullie zal het moeilijk worden tegen de kampioenen, maar we gaan toch strijden voor de punten".

De wedstrijd kende voor de pauze een makkelijke start voor Centrum-Zuid alle 4 rondes werd met duidelijke cijfers gewonnen, met een ruststand van 75- 30. 

Na de pauze gingen twee rondes naar Wuustwezel. Uiteindelijk was de uitslag 127-89. 

Na afloop was het even gezellig napraten in de Linde, alle vonden dat de spanning in competitie toch anders was, dan onderling samen spelen.[n]