Verdiende uitzege Wernhout bij Rimboe

WERNHOUT - Eindelijk is de bal na alle trainings-, oefen- en bekerwedstrijden weer aan het rollen op competitieniveau en mocht Wernhout hiervoor afreizen naar Wouwse Plantage om het op te nemen tegen Rimboe.

Na een dramatische start van de voorbereiding voor Wernhout, door het onverwachte overlijden (op zijn verjaardag) van hoofdtrainer Rudo Gommers (hierover volgende week meer), is assistent-trainer Joost Anthonissen doorgeschoven als hoofdtrainer. Toeval of niet, de eerste competitiewedstrijd was op de verjaardag van Joost met drie punten als gewenst cadeau. Wernhout startte goed en na tien minuten viel de eerste treffer van de terug op het oude nest gekeerde Leroy Daems, die een voorzet van Thijs Damen van dichtbij keurig afrondde, 0-1. Nog geen vijf minuten laten kon Wernhout al weer juichen. Mathieu’s schot op aangeven van Thijs vd Buijs spat uiteen op de lat, de rebound is voor Maikel en die gaat in de bovenhoek tegen de touwen, 0-2. Hierna verzuimt Wernhout om de wedstrijd al definitief in het slot te gooien voor de rust. Jurre schiet via de Rimboe-keeper nog naast en Mathieu heeft twee kopkansen uit corners van Thijs Damen. Één gaat net naast en de andere gaat via de keeper over het doel. Kort voor rust wordt ook nog een poging van Leroy Gommers op de doellijn weggewerkt. Rimboe probeerde wel mee te voetballen maar echt veel gevaar leverde dit in de eerste helft niet op.

Na de thee probeerde de gastheren uit een ander vaatje te tappen en werd Gijs in de 52e minuut voor het eerst echt getest en redde bekwaam. Enkele minuten later kwam Rimboe vanuit het niets terug in de wedstrijd. De bal ging op de stip voor een aangeschoten handsbal en Rimboe bracht door deze benutte penalty de spanning terug in de wedstrijd, 1-2. Wernhout reageerde hier echter goed op en vijf minuten later werkt Davey van dichtbij uit een corner van Thijs Damen de 1-3 binnen en is de marge weer twee. Rimboe bleef ondanks de achterstand wel aandringen om terug in de wedstrijd te komen, maar Wernhout hield ondanks de noodgedwongen wissels door blessures relatief makkelijk stand. In de 72e minuut was er nog een prima redding van Gijs die een kans van dichtbij goed pakte. Kort voor tijd nog een mooie rush van Davey die vanaf eigen helft de oversteek maakte naar de zestienmeter van Rimboe maar op het moment suprème net naast schoot. De drie punten kunnen in de tas mee naar Wernhout.