Stoeterij Stal Doorstap wint vierpuntenwedstrijd

ZUNDERT - Hekkensluiter Stal Doorstap heeft via een overwinning van 6-2 op ’s-Lands Welvaren een grote stap gezet. Van de laagste plaats opgeklommen naar de zevende stek, dat is best goed.


In biljartcentrum Den Hoek stond het thuisteam tegenover ’s-Lands Welvaren uit Kwadendamme. Beide teams bengelden onderaan de ranglijst, dus een goed resultaat was dubbel belangrijk.

Teamleider Jack Martens en de Belg André Sommen hadden dit goed begrepen.

Jack en Pierre v.d. Berg gaan tot 15-13 gelijk op. Dan ziet de stalmeester kans om tien caramboles te scoren in negen beurten. Na 58 beurten won Jack de partij met 25-16, dus 2-0 voor SSD.

Op de andere tafel stond André Sommen  na 50 keer op  een voorsprong van 20-14 tegen André Karelse. Zes stappen verder speelde den Dré uit: 25-15, riante ruststand van 4-0.
Een gemotiveerde Rick van Aspert nam meteen het voortouw contra Alfred van den Dries.

Bij 20-20 waren de kansen weer gelijk. Maar Rick had de stal geroken en met grote passen caramboleerde hij naar de finish om te winnen met 30-26 (46 b.), met 6-0 ongekende weelde.

Hans Evers vertrok goed maar liet een voorsprong van 12-6 verloren gaan. Na 50 beurten was de balans weer in evenwicht via 16-16. Het moment waarop de Zeeuw Phuc Nguyen het tempo verhoogde. In 14 loopjes sloeg hij 14 keer raak. De eindstand van deze wedstrijd kwam in 64 beurten met 20-30 in de boeken van de KNBB en de Zeeuw de eer van zijn team kon redden.

Totaal uitslag 6-2 in het voordeel van Stoeterij Stal Doorstap, smaakt naar meer![n]