Spoor van vernielingen in Klein Zundert

KLEIN ZUNDERT - Wijkagent Marten Bullemaheeft in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernielingen aangetroffen in de Pastoor van Vessemstraat. Daar was onder andere een lantaarnpaal omver getrokken. 


DOOR ADDO SPRANGERS


De bewuste nacht kwam er een melding binnen bij de wijkagent dat er in de Pastoor van Vessemstraat een lantaarnpaal omver was getrokken door een aantal jongeren. Hij ging snel ter plaatse, om er vervolgens een spoor van vernielingen aan te treffen. Op het wegdek lagen her en der kapot gegooide bierflessen en een houten frame dat bij iemand uit de voortuin getrokken was. Ook bleek er een lantaarnpaal uit de grond getrokken te zijn. Het is volgens de wijkagent niet uit te sluiten dat er elders ook nog vernielingen zijn gepleegd. De wijkagent heeft in de directe omgeving nog gezocht naar de mogelijke daders, maar niemand meer aangetroffen. 


Groep

Volgens de meldster, die wakker was geworden van de luidruchtige jeugd, zou het gaan om een groep van vijf jongens en één meisje op de fiets. “Kan iemand mij uitleggen wat hier de lol van is?! Super leuk, jullie hebben weer een feestje gehad. Dat gun ik jullie zeker! Hier zal vast (veel) alcohol bij in het spel zijn geweest. Op zich geen probleem (tenzij je 18- bent), zolang je alleen jezelf de dag erna een houten kop hebt bezorgd”, schrijft wijkagent Marten Bullema op Facebook. “Maar waarom moet je dan je eigen dorp slopen?! Ja, ik ben ook jong geweest. Ja, ik hou ook van een feestje. Ja, ik lust ook een biertje en soms wel eens één teveel. Maar om vervolgens andermans spullen te gaan slopen. Nee, dat snap ik niet! Indruk maken op een meisje? Ik kan me niet voorstellen dat er een meisje is die op slag verliefd op je wordt als je dit gedrag vertoont. Bij dezen dus een oproep aan een ieder, maar vooral aan de jeugd. Hou het gezellig en maak niets kapot! Spreek elkaar aan en corrigeer elkaar waar nodig. Zo zonde dit. Het is helaas namelijk niet de eerste keer dat ik deze taferelen in de wijk zie.” De wijkagent roept tot slot de daders op zich te melden, zodat eventuele schade vergoed kan worden. [n]


'Kan iemand mij uitleggen wat hier de lol van is?'