Jong en oud genieten samn van een stuk taart.
Jong en oud genieten samn van een stuk taart. FOTO MARLOES SMITS

Bewoners De Willaert stralen door gezellige ouderendag

ZUNDERT - Vrijdag was het weer nationale ouderendag. Bij De Willaert in Zundert vierden ze dit feestelijk met jong én oud. De kinderen hadden speciaal voor de ouderen taart gebakken bij de plaatselijke Albert Heijn, die de bewoners gretig opaten. “Het brengt mensen een lach op hun gezicht.”


DOOR MARLOES SMITS


De kinderen zijn ietwat verlegen als ze de binnentuin betreden, maar ze fleuren al snel op en beginnen enthousiast rond te rennen en te spelen. De ouderen vinden het fantastisch om te zien en bij iedereen is dan ook een brede glimlach aanwezig op het gezicht. “Dat is toch het mooiste wat er is?” glimlacht een blije bewoner.

Het is een drukke boel met de rondspelende kinderen, maar de begeleiders weten zich goed staande te houden. De ouderen vinden het juist leuk, al die drukte en gezelligheid. “De kinderen die spelen, dat is zo mooi,” vertelt een glunderende bewoner. "In zijn totaliteit was het top. De taart was ook heerlijk."


Samen zingen

Na een tijdje krijgen de bejaarden allemaal een stuk appel- of kwarktaart van de begeleiders. Eerst zingen de bejaarden samen met de kindjes ‘In de maneschijn’. Het kinderlied gaat als generaties lang mee en alle aanwezigen zingen dan ook vrolijk mee. “Het brengt mensen een lach op het gezicht,” aldus begeleidster Anoeska.


Verschillende activiteiten 

Het is georganiseerd vanuit kinderopvang het Toverbloempje. Ze organiseren al jaren activiteiten om de ouderen en de kinderen een leuke tijd te bezorgen. "Vóór corona kwamen we ook af en toe spelletjes doen, we hopen dat dat snel weer kan. Met kerst doen we ook altijd iets speciaals en elke ouderendag bakken we samen met de kinderen taarten, zoals vandaag," legt begeleidster Linsey uit.

De begeleiders van De Willaert hebben dezelfde ochtend aan de bewoners laten weten dat de kinderen zouden komen om zelfgemaakte appeltaart en kwarktaart rond te brengen. 


Voor herhaling vatbaar

Als de taart op is, is het tijd om te gaan. De kinderen moeten naar bed voor hun middagdutje en dus nemen ze afscheid van de bewoners. De activiteit op ouderendag wordt al enkele jaren georganiseerd en als het aan de bewoners ligt, mag het blijven terugkeren. "Volgend jaar zeker weer doen,” aldus een tevreden bewoner van De Willaert. [n]