Concert in de Pannenhoef.
Concert in de Pannenhoef. FOTO JACQUELINE VERSCHUEREN

Een muzikale zonnige middag in de Pannenhoef

RIJSBERGEN - Op een zeer zonnige zaterdag in september klonken er vele muzikale klanken vanuit het unieke landgoed De Pannenhoef. Op uitnodiging van Stichting Cultuur Landgoederen Zundert en met medewerking van Stichting Brabants Landschap gaf de concertband van St. Cecilia uit Rijsbergen een concert.


Op het grasveld achter de zwarte schuur bezochten ruim 100 bezoekers het gratis concert. Uiteraard vond voorafgaand aan het bezoek een corona check plaats.

Het publiek werd welkom geheten door Jack Roelands van Cultuurlandgoederen waarna dirigent John Curfs de muzikale leiding in handen nam. 

Dit was het eerste concert onder leiding van John sinds hij terug is bij St. Cecilia. Daarnaast was dit het eerste concert na 1 jaar en 9 maanden voor de vereniging.

Het publiek genoot zicht- en hoorbaar van de muzikale klanken en een zachte echo weerkaatste tegen de hoge oude eiken. 

Er werd een herkenbaar muzikaal programma gespeeld, zoals The Greatest Showman, Aretha Franklin, Bee Gees en Guus Meeuwis. Voor de muzikanten was het wel weer wennen om na zo’n lange periode weer op te treden.

Voor Stichting Cultuurl Landgoederen was dit eveneens een mooie gelegenheid om zo een cultuur podium te bieden op een bijzondere plek in de natuur.

Voor zowel Cultuurlandgoederen als St. Cecilia een geslaagd evenement. Beiden kijken ernaar uit om vanaf nu weer meer naar buiten te treden en activiteiten te organiseren.


Informatie

Kijk op www.sintceciliarijsbergen.nl en www.cultuurlandgoederen.nl voor alle activiteiten.[n]