Stal Doorstap in superspannend slot van 0-4 naar 4-4

ZUNDERT - Tegen nummer 2 van de ranglijst The Friends/Ad’s Catering uit Sprundel moest Stal Doorstap in de eerste ronde het onderspit delven. Fons Havermans was kansloos tegen een sterk carambolerende Roger Adriaansen, die in 40 beurten de eerste partijpunten scoorde, 2-0.

Op het andere biljart kon Hans van der Heiden een lichte voorsprong nemen. Bij 9-11 schakelde thuisspeler Eddy Mertens naar een hogere versnelling. Na 39 keer opstaan won Eddy met 25-20 het duel en werd de tussenstand 4-0 voor de biljarters van Janny Vergouwen.


Vier Belgen

In het tweede bedrijf staan vier Belgen aan de biljarttafel van De Drie Zwaantjes. Kopman van Stal Doorstap Dirk Hermans had er zin in en stootte er lustig op los. Na 25 loopjes bracht Dirk de stand op 6-22 op een twijfelende René Vermeiren.

Bij 10-25 kwam echter de ommekeer. René ging in de verdediging en begon weer beter te scoren, zoals we dat van hem gewend zijn. Het resultaat na 45 keer: 28-28, alles was weer mogelijk.

Door twee kostbare punten tijdig te produceren bracht Dirk de stand op 2-4.


Stal Doorstap blij met kostbaar matchpunt


Andere tafel

Op de andere tafel hadden het ook twee Belgen Jul van Aperen en André Sommen met elkaar aan de stok.

Een soms wat fortuinlijke van Aperen nam geruime tijd een kleine voorsprong.

Bij 24-24 kwam het moment van de waarheid.

Waar Jul een aantal kansen miste sprokkelde André puntjes om in de 63e poging toe te slaan met twee super mooie caramboles: 27-30, bravo!

Door deze winst in een zinderend slot kwam de eindstand op 4-4.

Daar zal zeker in Sprundel en in Zundert nog over nagepraat worden, biljarten blijft een boeiend en onvoorspelbaar spel. Stal Doorstap was uiteraard blij met een kostbaar matchpunt na de 0-4 achterstand.[n]