Moerse Boys beleeft een middag om snel te vergeten

KLEIN ZUNDERT - Terwijl de Supportersvereniging van Moerse Boys zondag haar nieuwe item uitdeelde en het ledenaantal opkrikte, deed het eerste elftal niet bepaald aan klantenbinding. RKSV Nuenen-thuis leek op voorhand een wedstrijd met mogelijkheden, maar in werkelijkheid liep het treffen uit op een deceptie. Moerse Boys 0, Nuenen 4. Dat was de pijnlijke score na ruim anderhalf uur voetbal.

Het eerste middagje Akkermolen zonder coronarestricties, voor zij die vaccinatiebewijs hadden althans, werd er zodoende eentje om snel te vergeten. De supporters die het negentig minuten volhielden langs de lijn, verdienden haast een compliment. Want voor rust viel de regen met bakken uit de hemel, terwijl de wedstrijd na een uur geen wedstrijd meer was.

De eindstand was toen immers al bepaald.

In de eerste helft al legde Nuenen de wedstrijd in een beslissende plooi.

Moerse Boys moest het stellen zonder de geblesseerde Cas, Daan en Marvin en dat gemis liet zich voelen.

De oranjehemden werden in de openingsfase afgetroefd op diverse fronten, resulterend in een vroege achterstand. Nog voor het kwartier kwamen de bezoekers via een vlijmscherpe aanval op voorsprong. Een met precisie getrapte schuiver in de benedenhoek was Tom te machtig. Niet veel later produceerde Nuenen al de 0-2, toen de Klein Zundertse defensie de bal na een hoekschop niet uit de gevarenzone kreeg en een scrimmage uiteindelijk in een treffer resulteerde.

Pas daarna kreeg Moerse Boys wat meer grip op de wedstrijd. Het schoof wat op naar voren en vond de ruimtes op de flanken.

Pim had net voor het half uur de aansluitingstreffer voor het inknikken, maar zijn kopbal ging langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later kopte de aanvaller uit moeilijkere positie voorlangs. In beide gevallen kwam de voorzet van Bart.

Het was een fase waarin Moerse Boys een teken van leven gaf, maar op slag van rust deelde Nuenen alsnog een stevige tik uit. Een uitmuntende steekbal werd koelbloedig omgezet in een doelpunt.

In de allerlaatste seconde van de eerste helft verzuimde Nuenen zelfs nog het kwartet te completeren.

In de tweede helft stonden de oranje-witten haast voor een onmogelijke opgave.

Nooit maakte de ploeg van Jurgen Arnouts nog aanspraak op een aansluitingstreffer.

De 0-4 van de bezoekers na een uur spelen was vervolgens symbolisch voor het apathische spel van Klein-Zunderts trots. Waar de Moerse Boys-defensie ervan uitging dat de bal over de eigen achterlijn zou hobbelen, zag een van de Nuenen-spelers wel brood in de situatie. En terecht, zo bleek. Hij bracht de bal terug voor en een aantal balcontacten verder lag het leren speeltuig in het Klein-Zundertse doel.

Moerse Boys trachtte daarna nog wel iets aan de grote achterstand te doen, maar ontbeerde zo nu en dan het fortuin. Zo raakte Bart in de absolute slotfase de binnenkant van de paal. Job, Hein en Bas kwamen nog binnen de lijnen, maar doelpunten bleven in het laatste half uur uit.

Voor het vierde duel op rij bleven de Klein-Zundertenaren verstoken van een doelpunt. Al met al een middag om snel te vergeten.

Nuenen, dat in de twee laatste onderlinge ontmoetingen nog overtuigend werd verslagen, had aan één helft voldoende om Moerse Boys te vloeren.

Voor de manschappen van Jurgen Arnouts wacht zondag in de Achterhoek Longa’30, dat tot op heden slechts één puntje meer sprokkelde. Tot dan![n]