Wernhout te sterk voor RSV, wedstrijd al voor rust beslist

WERNHOUT - De eerste thuiswedstrijd van deze competitie stond in het teken van onze, op 1 augustus jl., veel te vroeg overleden hoofdtrainer Rudo Gommers. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door onze voorzitter een kort woordje gehouden en een ingelijst shirt van Rudo getoond dat als aandenken aan hem in de kantine een mooie plaats gaat krijgen. Daarna nog een minuut stilte ter nagedachtenis, gevolgd door een verdiend applaus.

Het vlaggenschip gaf dit alles in de wedstrijd nog een passend vervolg. Wernhout schiet uit de startblokken en binnen vier minuten is het al raak. Jurre wordt aangespeeld door Carlo, gaat dribbelend de zestien in en verschalkt de RSV-keeper met een schuiver in de korte hoek, 1-0.  Hierna volgt een kans voor RSV, maar Gijs houdt zijn doel schoon. Een paar minuten later een voorzet van Jurre die Thijs vd Buijs goed afmaakt, 2-0. Binnen een kwartier redt de Rucphense doelman op een poging van Thijs, die in stelling werd gebracht door Maikel. Na 23 minuten een ingooi van Frans op Jurre, laatstgenoemde zet voor op Thijs vd Buijs die binnenknikt, 3-0. Net voor het half uur brengt Maikel Thijs weer in scoringspositie maar nu wordt de RSV-keeper niet geklopt. Kort hierna kan de Rucphense sluitpost dan toch voor de 4e keer vissen als een mooie aanval via Frans en Maikel bij Davey eindigt die door de benen van de keeper raak schiet, 4-0. In het laaste deel van de eerste helft laat Wernhout nog een paar kansen onbenut en zo gaan we met 4-0 de rust in.

Na de thee komen de gasten wat energieker uit de kleedkamer en Wernhout wat tammer. De eerste kans is nog wel voor Wernhout. Frans stoomt nog eens op en schiet zelf, maar zijn poging gaat over. Hierna een fase dat RSV wat meer balbezit heeft zonder dat het daar echt gevaarlijk uit wordt. Na een uur volgen er een paar wissels en dat brengt ook weer nieuwe energie bij Wernhout. De RSV-doelman moet twee keer redding brengen bij kansen voor Mathieu en Karel en een voorzet van Max wordt van dichtbij door Mathieu over gewerkt. Een kwartier voor tijd heeft Mathieu dan toch zijn doelpunt te pakken, wanneer hij een corner van Davey bij de tweede paal binnen kan lopen, 5-0. In de slotfase nog drie kansen voor Wernhout. Max schiet op aangeven van Mathieu op de keeper, uit een voorzet van Frans schiet Davey naast. De laatste kans is voor Hein die een assist van Maikel goed afrondt en zo het halve dozijn volmaakt, 6-0.