Geen loon naar werken voor Moerse Boys

KLEIN ZUNDERT - Moerse Boys is zondag met lege handen teruggekeerd uit de Achterhoek. Longa’30 was met 3-1 te sterk waardoor Moerse Boys nog steeds op zijn eerste driepunter wacht.


Als er om 14:00 uur wordt afgetrapt is al snel duidelijk dat beide ploegen er een leuke wedstrijd van willen maken. Het duurt niet lang voordat zowel Longa als De Moer de eerste mogelijkheid kan noteren, maar écht gevaarlijk wordt het nog niet in de beginfase. Na 6 minuten is er weliswaar een bekeken stiftbal van de thuisploeg die over het doel van Tom zeilt, maar de eerste echt grote kans is toch echt voor Moerse Boys. 

Na een klein kwartiertje bereikt Hein met een verre ingooi Pim die op zijn beurt doorkopt op Jesse. De nummer 11 kopt de bal echter recht in de handen van de keeper van Longa.

Na een half uur spelen is er plotseling van alles te beleven op het Lichtenvoordse kunstgras. 

Allereerst is daar een prima pass van Bart op Job die in een keer uithaalt zoals Marco van Basten dat ooit deed in 1988. De bal schaaft langs de bovenkant van de lat over het doel, een heerlijk volley die een beter lot had verdiend. Aan de andere kant kan Tom zich direct onderscheiden met een prima redding. 

Een minuut later zit het publiek opnieuw op het puntje van haar stoel als Joris een heerlijke pass op Bart in huis heeft die vervolgens de keeper lijkt te passeren met een bekeken lobje. Vele aanwezigen tellen hem al, maar de bal ploft op de paal en kan vervolgens in de rebound net niet worden binnengekopt. Een paar tellen later ligt het leer echter wel tegen de touwen maar dan aan de andere kant. De buitenspeler van Longa trekt simpel naar binnen en schuift de bal in de korte hoek buiten bereik van Tom. 

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. 

Moerse Boys staat goed en werkt hard, Longa wordt vooral gevaarlijk als beide spitsen op snelheid zijn. In de 50e minuut houdt Tom Moerse Boys op de been en dat is voor Moerse Boys een teken om wat meer druk naar voren te geven. 

De thuisploeg in het oranje moet achteruit maar komt in de 56e minuut toch op 2-0. Een voorzet vanaf links wordt doorgetikt waardoor Tom uit positie is en de bal kan simpel worden binnen getikt.

De Moer blijft op een positieve manier zoeken naar een gaatje in de defensie van de thuisclub maar komt er niet doorheen. 

Aan de andere kant hebben de gastheren meer geluk als een vrije trap via de paal voor de voeten komt voor de nummer 9 van Longa die zijn tweede van de middag binnen mag lopen.

De 3-1 is er eentje voor de statistieken als Jesse een klutsbal binnen weet te tikken na een corner van Bart die door Pim op doel wordt gekopt. 

In de blessuretijd is Dave nog dichtbij een doelpunt, en hoewel een 3-2 uitslag wellicht terecht was geweest zat er helaas niet meer in.


Weinig te verwijten

Voor trainer Jurgen zal het inmiddels een bekend verhaaltje zijn wat hij elke week moet vertellen aan de verslaggever van BN/De Stem. 

Ook deze wedstrijd kon hij zijn team namelijk weinig verwijten en ook deze week werd de creativiteit van de geblesseerden op sommige momenten met node gemist. Iets met een hoek waar klappen vallen en met een dubbeltje dan wel kwartje dat de goede kant op moet vallen.


Aankomende zondag

De uitgelezen mogelijkheid daarvoor is aankomende zondag als EHC/Heuts op bezoek komt op Sportpark Akkermolen. Opnieuw een zes-punten-wedstrijd dus alle steun is meer dan welkom![n]