Woensdag 13 oktober

Lunchbingo

12:30 | Dorpshuis de Nachtegaal

Reeds enige jaren verzorgd Dorpshuis de Nachtegaal elke 2e woensdag van de maand een lunch met bingo. Elke 4e woensdag van de maand verzorgen we samen eten. De bingo start weer op 13 oktober, wilt u deelnemen aan de lunch welke wij verzorgen voor €7,50 dan dient u zich wel vooraf op te geven. Dit kan bij de Nachtegaal, via email of telefonisch. Opgeven kan tot 2 dagen voor aanvang, voor de bingo hoeft u zich niet vooraf op te geven. Woensdag 27 oktober kunt u weer samen eten, graag een week van tevoren opgeven. Er wordt momenteel wel een coronacheck uitgevoerd. Informatie en opgeven: Dorpshuis de Nachtegaal, v.d. Berghstraat 2a, Achtmaal. Tel 076-5985426, email: contact@nachtegaalachtmaal.nl.

 

Vrijdag 15 oktober

Bingo D’n Vrouwenbond Wernhout

19:30 | Gemeenschapshuis Wierenbos

Op vrijdag 15 oktober houden we onze jaarlijkse bingo in het Wierenbos. De bingo begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Toegangsbewijs is verplicht.

 

Zondag 17 oktober

Jonah Falke - Dagboek uit Zundert

15:00 | Vincent van GoghHuis

Jonah Falke heeft in juni 2020 gewerkt in het gastatelier van het Van GoghHuis. Hij schilderde daar portretten van schrijvers die hem hebben ontroerd. Wat deze mensen gemeen hebben met Van Gogh is dat ze hun geboortegrond hebben verlaten. Volgens kunstenaar en schrijver Jonah Falke sloop de levenslust pas in Van Goghs werk toen hij naar elders vertrok. ‘Je verplaatsen - om tot iets anders te komen - lijkt me net zo natuurlijk als de zon die in het oosten opkomt en in het westen ondergaat’. Naast het schilderen hield Falke tijdens zijn residentie een dagboek bij. Deze teksten zijn gebundeld en geïllustreerd met foto’s en schilderijen in de uitgave “Wat valt er in godsnaam nog toe te voegen aan een plek als deze?” - Dagboek uit Zundert. Bij de publicatie heeft hij een litho vervaardigd in een beperkte oplage van 50 exemplaren.Op zondag 17 oktober om 15.00 uur presenteert Jonah Falke zijn boek, de litho en een aantal schilderijen in het Vincent van GoghHuis. Toegang via de CoronaCheck-app.


 

Dinsdag 19 oktober

Bezoek Suiker en Vlasmuseum D’n Vrouwenbond Wernhout

9:45 | Jurriensplein

Op 19 oktober gaan we op bezoek bij Suiker en Vlasmuseum in Klundert. We vertrekken om 9.45 uur vanaf het Jurriensplein. Opgeven voor 13 oktober bij je wijkleidster. Geef ook even door als je kan rijden.

 

Woensdag 27 oktober

Samen eten

17:30 | Dorpshuis de Nachtegaal

Dorpshuis de Nachtegaal verzorgt elke 4e woensdag van de maand samen eten. Woensdag 27 oktober kunt u weer samen eten, voor een eerlijke prijs letterlijk gezellig samen aan tafel waar u een 3 gangen menu voorgeschoteld krijgt. Voor informatie en opgeven voor deze activiteit kunt u wederom terecht bij de Nachtegaal, of kunt u telefonisch of per email zichzelf opgeven. Voor deze activiteit hebben wij uw gegevens wel een week op voorhand graag binnen. Let op er wordt momenteel wel een coronacheck uitgevoerd. Informatie en opgeven: Dorpshuis de Nachtegaal, v.d. Berghstraat 2a, Achtmaal. Tel 076-5985426, email: contact@nachtegaalachtmaal.nl.