Wedstrijd aan de gang in sporthal Onder de Mast.
Wedstrijd aan de gang in sporthal Onder de Mast. FOTO E. MARTENS

Mannen ZUVO presteren boven verwachting

ZUNDERT - Nadat de mannen van het eerste meer dan een jaar geen wedstrijd meer gespeeld hadden, was het afgelopen zaterdag weer zover. Als het aan ZUVO had gelegen, was de wedstrijd niet doorgegaan vanwege het gebrek aan spelers. Helaas wilde tegenstander Atak '55, het eerste mannenteam uit Waspik, niet mee werken door de wedstrijd te verzetten.

Elf manne uit Waspik, tegen zes mannen uit Zundert. U leest het goed, geen reservespelers dus. In een fantasie opstelling werd er voortvarend gestart door een goede service beurt van Stijn van Bladel, meteen vijf punten voorsprong.

Wie had dat gedacht?

Degelijk spel en veel fouten van de tegenstander zorgde voor (nu al) de verrassing van het seizoen. Winst in de eerste set met 25-19.

Zoals we ZUVO kennen van de seizoenen dat binnensport nog wel mogelijk was, verliep de tweede set minder.

Minder fouten van de tegenstander en onzorgvuldigheid aan Zundertse zijde zorgde ervoor dat de set verloren ging.

Geen paniek!

Ze hadden immers al boven verwachting gepresteerd door de eerste set te winnen. Setstand: 15-25.

In de derde set ging het lang gelijk op, maar door gevarieerd spel van spelverderer Marcel Kivits konden middenaanvaller Bram Douven en diagonaal Richard Peeters, alias Octo, het verschil in punten maken. Ook Stijn speelde aanvallend weer een belangrijke rol.

25-16 voor de mannen uit Zundert.

Het overtrof ieders verwachting, maar ook de vierde set heeft ZUVO naar zich toe kunnen trekken.

Blokkerend en passend was middenaanvaller Kevin van Praat een uiterst stabiele factor in het veld en zelfs Lex Verheijen, die normaal 2e klasse ORV in Gilze speelt, wist met een killblok en diverse servicepassen zijn bijdrage te leveren. Setstand 25-16.

Mooie overwinning

Een mooie onverwachte overwinning van de mannen uit Zundert.

Een tip voor de mannen uit Waspik: 'Voortaan toch maar de wedstrijd verzetten als de tegenstander moeilijk zit'.

Dinsdagavond 19 oktober spelen de mannen uit Zundert tegen Next Volley HS3 in Dordrecht. Tot dan![n]