Wie wordt C driebandenkampioen Zundert 2021?

ACHTMAAL - Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober worden de beslissende partijen gespeeld De Toekomst. De 16 best geklasseerde biljarters uit de voorwedstrijden strijden in partijen van 15 caramboles tegen elkaar. Het is knock-out, dus winnen ongeacht het aantal beurten is doorgaan naar de volgende ronde en verliezen is de keu opbergen.


Tijdens de voorronde heeft Peter Mertens met 10 beurten de kortste partij gerealiseerd. De hoogste serie staat op naam van Jac Braspenning en Mon Zagers met 5 caramboles. Bij de finalewedstrijden beginnen alle deelnemers op 0. Om kampioen te worden dienen gewoon alle partijen te worden gewonnen, het aantal beurten is niet bepalend. Gestart wordt vrijdag a.s. om 19.00 uur met de partij van Leo Koeken, die het moet opnemen tegen de enige vrouw José Michielsen, die haar mannetje staat als het er op aankomt. Dit wordt zeker een pittig duel omdat beiden al mooie prestaties hebben afgeleverd. Op het andere biljart twee geroutineerde biljarters Christ Cristianen en Kees Laurijssens, daar zullen de bookmakers ook moeite hebben om de winnaar te voorspellen.

Bij het vervolg staat Arjan van Oosterhout, de enige C kampioen van b.v. De Toekomst tegenover een sterke clubgenoot Frans Havermans, ook hier kan het alle kanten uit. De gemotiveerde Henri van Doremalen en thuisspeler André Kemps zijn eveneens gelijkwaardig gelet op de moyennes tijdens het voorspel, van resp. 0,353 en 0,397. Bij het treffen tussen Koen Martens en Ad Mertens zijn de verschillen in gemiddelden nog kleiner 0,393 om 0,378, dus die het weet mag het zeggen. Bertus Melis, die tijdens de voorwedstrijden als enige ongeslagen bleef, geëindigd als vierde met 8 matchpunten mag Toekomst speler Peter Mertens niet onderschatten (moyennes 0,381 en 0,379), dat wordt zeker een spannende klus. In de partij tussen Jac Braspenning en Ad van Roosendaal lijkt Braspenning favoriet, maar de drie ballen zijn rond en kunnen soms verrassend over het biljartlaken suizen met en zonder klos. Gelet op het moyenne (0,512) van de winnaar in het eerste uur Mon Zagers zal Marcel Peeters wel uit een speciaal vaatje moeten tappen om kans te maken op de volgende ronde. Maar ook deze wedstrijd moet eerst gespeeld worden. Het is wel opmerkelijk dat dit jaar 10 van de 16 finalisten lid zijn van vriendenclub De Toekomst. Hopelijk blijft de vriendschap na het toernooi fier overeind en dat de beste mag winnen in een sportieve sfeer.[n]